Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kauniisti leikattu ja hienosti laskeutuva musta kokopuku lehmuksenkukankeltaisin yksityiskohdin, materiaalina keskipaksu viskoosi. Puvun väri on tasaisen, haalistumattoman musta - kaikki värivaihtelut ja läiskät kuvissa johtuvat valaistuksesta. Kaulaa myötäilevä pystykaulus; pienet olkatoppaukset; niskassa lyhyt vetoketju; sivussa vetoketju; olkatoppaukset; kyynärpään yli ulottuvat, kapeahkot hihat, joiden suussa keltaisella vuorattu käänne; rinnalla väljyyttä antavat poimutukset; vyötäröllä poikkisauma; etupuolella viistosti lantion yli keltainen somistekaitale, jossa strassikoristelu; kaitaleen alta helmaan riippuu puvun kankaasta ommeltu, poimutettu liehuke.

Koko on noin 34 - 36; mittoja: vyötärö n. 65 cm, lantio n. 90 cm, kainalo - kainalo edestä n. 42 cm, olka - olka takaa (hihasaumasta toiseen) n. 36,5 cm, niska - helma n. 112 cm.

Puku on ikäisekseen erittäin hyväkuntoinen. Vyö puuttuu (sivuilla on langasta punotut vyölenkit); olkatoppaukset eivät liene alkuperäiset; keltaisessa lantiokaitaleessa on kaksi himmeää, punertavaa tahraa, jotka näkyvät kolmannessa kuvassa. Kuten näkyy, hihansuun ommel on käänteen sisäpuolelta huolittelematon - se saattaa kertoa hihoihin tehdystä muutoksesta. Strassikoristelu vaikuttaa huolellisesti tehdyltä, mutta en ole varma, onko se alkuperäinen.

Tämä ihana puku voisi leikkauksensa puolesta olla 1930-luvulta, mutta vetoketjut ja viskoosimateriaali viittaavat 1940-lukuun. Helman pituuden perusteella veikkaan 1940-luvun loppua, jolloin pitkä ja runsas New Look oli jo esitelty Pariisissa. Koska vaatteet tehtiin kestämään vuosia, kaikki eivät heti lähteneet mukaan radikaaliin muutokseen, vaan etsivät kompromisseja, esimerkiksi pidensivät helmaa juurikaan leventämättä sitä (kankaistakin oli vielä monin paikoin pulaa). Tässä helman runsauden vaikutelmaa on lisätty liehukkeella, joka olisi ollut helppo myös poistaa. Puku on hyväkuntoisuudestaan päätellen jäänyt vähälle käytölle - ehkä siksi, että New Look sai nopeasti pysyvän suosion ja mekko jäi auttamattoman vanhanaikaiseksi: "kun tuli tämä kamala new look, niin kaikki vanhat vaatteet olivat yhtäkkiä käyttökelvottomia", totesi joku muistelija.

Sovitus Seinäjoella mahdollinen.

vintage, retro, 1940-luku, 40-luku, 1930-luku, 30-luku, pula-aika

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


70 €
Ilmoitus on sulkeutunut 23.5.2024 12:03
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.