Kuvaus

A. W. Yrjänä: ARCANA. 1997 Like (kolmas painos). 95-sivuinen nidottu kirja, etukannessa taittumia (ks. kuva) ja takakannen yläreunassa vähän kulumaa, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Arcana (1997) on A. W. Yrjänän esikoisrunokokoelma. Teos herätti huomiota ilmestyessään. Ensimmäinen painos myytiin loppuun vuorokaudessa ja arvostelijat tuntuivat kertaavan epäuskoaan siitä, että rockmuusikkokin osaa kirjoittaa. Yrjänän teksti pursuaa viitteitä uskontoihin ja mytologiaan. Runossa Pasuuna soi tuomiopäivän vaski: "Tähdet ovat rikki/Shamash/Taivas hajalla/Tammuz" Runon mytologiset viittaukset eivät vie siltä kielen alkuvoimaa pois. Välähdykset arkipäivästä ankkuroivat tekstiä.

"Mihin kirjat ei riitä/ pitää ottaa avuksi/ toivon miekka/ sellainen hellyys ja/ kärsivällisyys/ ettei sellaista ole"

"Teksti on lukijan ongelma/ sen avain on tietoinen työ/ tarkoituksellinen kärsiminen/ vai luuleeko joku/ alkuräjähdystä ilmaiseksi lounaaksi."

 

A. W. Yrjänä (Aki Ville Yrjänä, s. 1967 Kemi) on rock-muusikko ja runoilija. Hän on tullut tunnetuksi CMX-yhtyeen laulajana, sanoittajana ja basistina. Hän on myös säveltänyt suurimman osan CMX-yhtyeen lauluista. A. W. Yrjänä on julkaissut runokokoelmat Arcana (1997), Rota (2000), Somnia (2003), Mechanema (2006) ja Angelus (2010).


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 59 vrk 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 59 vrk 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.