Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Kirjan mitat 22 x 15 cm, sivuja  339.  Kustannusosakeyhtiö Otavan painolaitokset, Keuruu 1995. Kirja on hyvässä kunnossa, kansipaperi repaleinen. Postikulut minulle.

Takakannen esittely:

"Opin kivimiehen ammatissa, ettei graniittiakaan saa käsitellä liian rajusti eikä kiveä työstettäessä saa olla liian ahne. Tällä kokemuksellani varoitin Sinisalon ryhmää. Mutta ryhmä ei uskonut..."

AARNE SAARINEN, s.1913, johti Suomen Kommunistista Puoluetta vuosina 1966-82, kuusitoista myrskyisää vuotta, jolloin SKP oli lähes koko ajan keskeinen hallituspuolue ja vaikutusvallaltaan tärkeämpi kuin koskaan ennen tai jälkeen.  Saarinen uudisti puolueen, mutta tuliko siitä koskaan itsenäistä suuren ja mahtavan NKP:n suojeluksessa? Miltä Saarisesta tuntui, kun SKP:n uudistuslinjaa vastustanut oppositio oli valmis menemään kuinka pitkälle tahansa tukeutuessaan NKP:hen? Kuka peri Moskovan toveriavun Ville Pessiltä? Mitä Viktor Vladimirovin kassakaapissa oli? Yli 30 vuotta keskeisissä ammattiyhdistys-  ja puoluetehtävissä toimineen Aarne Saarisen kirjoitukset perustuvat tarkkoihin muistiinpanoihin ja päiväkirjamerkintöihin. Esimerkiksi kuvatessaan tapaamisiaan neuvostojohdon kanssa Saarinen paljastaa asioita, joita ei löydy Moskovan arkistoista: kompromisseja, painostusta, tasapainoilua ja osapuolisopimuksia, jotka tehtiin puolueen repeämisen estämiseksi. 

Aarne Saarisen Kivimies on rauhallisen piippumiehen harkittua, lämmintä ja karheaa kerrontaa - vuosikymmenen tärkeimpiä muistelmateoksia."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


15 €
Ilmoitus on sulkeutunut 18.5.2024 22:49
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.