Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Agatha Christie: IDÄN PIKAJUNAN ARVOITUS. [Suomennos Leena Karro *] 1975 Suuri Suomalainen Kirjakerho. 219-sivuinen sidottu kirja, kannen ja esilehden välisen värillisen lehden yläreunaan aikaisempi omistaja on piirtänyt pienen tähden, ei (muita) merkintöjä, ei kansipaperia. *] kirjassa ei ole merkintää suomentajasta

Idän pikajunan arvoitus (1937; engl. Murder on the Orient Express, Yhdysvalloissa nimellä Murder in the Calais Coach 1934) on dekkarikirjallisuuden klassikkoteoksia. Istanbulista Pariisiin kulkevassa idän pikajunassa maailmankuulu belgialainen salapoliisi Hercule Poirot saa sattumalta selvitettäväkseen käsittämättömän murhan. Juna on jäänyt yöllä pysähdyksiin Jugoslaviassa suurten lumikinosten tukkiessa radan, ja aamulla eräs matkustajista, amerikkalainen miljonääri Ratchett, löydetään makuuosastostaan kuolleena. Hercule Poirot ryhtyy selvittämään murhaa apunaan ystävänsä, myös belgialainen herra Bouc, joka on Kansainvälisen makuuvaunuyhtiön johtajia, sekä kreikkalainen tohtori Constantine. Lumessa junan ympärillä ei näy jälkiä, joten murhaajan täytyy olla vielä vaunussa, jossa murha on tapahtunut. Hercule Poirot kumppaneineen alkaa haastatella jokaista matkustajaa – neiti Mary Debenhamia, eversti Arbuthnotia, murhatun sihteeriä Hector MacQueenia, junailija Pierre Micheliä, herra Ratchettin palvelijaa Edward Mastermania, rouva Hubbardia, venäläistä ruhtinatar Dragomirovia, tämän saksalaista seuranaista Hildegarde Schmidtiä, unkarilaisia diplomaatteja kreivi ja kreivitär Ardenyitä, yksityisetsivä Cyrus Hardmania, jonka uhri oli palkannut henkeään vartioimaan, italialaista kauppamiestä Gino Foscarellia sekä ruotsalaista lähetystyöntekijää Greta Ohlsonia. Murhapaikalta löytyneiden johtolankojen, epäilyksenalaisten henkilöiden haastattelujen sekä pienten harmaiden aivosolujen käytön jälkeen Hercule Poirot saa selville, miten murha on tapahtunut, kuka sen on suorittanut, ja miksi tämä mies on tapettu. Poirot jättää yhtiön johtajan Boucin ja lääkärin päätettäväkseen kumpi kahdesta teoriasta kerrotaan viranomaisille.

 

2. Agatha Christie: NEITI MARPLEN VIIMEINEN JUTTU. Suomentanut Anna-Liisa Laine. Päällys: Ritva Laijoki ja Pekka Loiri. 1977 Suuri Suomalainen Kirjakerho. 229-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin reunoissa ja selässä kulumaa, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Neiti Marplen viimeinen juttu (1977; Sleeping Murder 1976) -romaani on kirjoitettu joskus toisen maailmansodan aikana, mutta ilmestyi Agatha Christien kuoleman jälkeen. Jane Marple on herttainen vanhapiika St. Mary Meadin kylästä. Hänen terävä älynsä ratkoo murhia yhteensä viidessätoista dekkarissa ja joissain lyhytjutuissa. Neiti Marple ryhtyy viimeiseksi työkseen tutkimaan vuosikymmenien takaista kuolemantapausta. Hän vie lukijan mukaan mielipuuhaansa, jututtamaan ihmisiä itsepintaisesti tuike silmäkulmassa. Ei ole viisasta herättää uinuvaa murhaa, mutta neiti Marple on pakahtumaisillaan uteliaisuudesta. Kaunis ja vapaamielinen nainen oli hulluna miehiin. Sekö oli syy hänen kuolemaansa?

”Tämä on neiti Marplen viimeinen reissu salapoliisina. Mutta se on kenties hänen parhaansa.” – Daily Mirror

”Neiti Marplen viimeisessä jutussa on vanhaa kunnon karmivuutta petollisilla tehokeinoilla höystettynä.” – Kymen Sanomat

 

Lady Agatha Mary Clarissa Mallowan (o. s. Miller, ent. Christie, 1890 Torquay, Englanti – 1976 Wallingford, Berkshire, Englanti) tunnetaan parhaiten Agatha Christien nimellä kirjoitetuista dekkareistaan. Hänen luomistaan etsivähahmoista tunnetuimmat ovat Hercule Poirot ja Neiti Marple. Hänen kirjojaan on myyty noin kaksi miljardia kappaletta ja niitä on käännetty 44 kielelle. Agatha Miller meni naimisiin 1914 kuninkaallisten ilmavoimien upseerin Archibald Christien kanssa, mutta avioelämä alkoi vasta 1918, kun mies sai siirron Lontooseen. Ensimmäisen maailmansodan sytyttyä Agatha Christie oli ryhtynyt työskentelemään sairaanhoitajana. Alkuajat sairaalassa olivat järkyttävä kokemus naiselle, joka siihen asti oli elänyt suojattua elämää. Vuonna 1916 hän siirtyi sairaalaan apteekkiin, missä työaika oli lyhyempi ja palkka parempi. Ensimmäisen romaaninsa, Stylesin tapaus (The Mysterious Affair at Styles 1920; suom. 1970), hän oli kirjoittanut vuonna 1916. Romaani perustui kokemuksiin sairaalan apteekissa, sen idea lähti itämään murhassa käytettyjen aineiden erityisominaisuuksista. Romaanissa esiintyi myös ensimmäisen kerran belgialainen salapoliisi Hercule Poirot. Agatha Christie on William Shakespearen jälkeen kaikkien aikojen myydyin kirjailija. Hänen kirjojaan on myyty noin kaksi miljardia kappaletta ja niitä on käännetty 44 kielelle. Vain Raamattua ja Jules Vernen tuotantoa sekä Harry Potter -kirjoja on käännetty useammalle kielelle. Yli puoli vuosisataa kestäneen uransa aikana hän julkaisi vähintään kirjan vuodessa, 1930-luvun työteliäimpinä vuosina neljäkin kirjaa. Kaikkiaan häneltä ilmestyi 87 romaania ja novellikokoelmaa, omaelämäkerta Vanha hyvä aikani (1977; An Autobiography 1977), runokirja, satukirja ja salanimellä Mary Westmacott kuusi rakkausromaania. Hänen tuotantoonsa kuuluu myös dekkarinäytelmiä, joista kuuluisin Hiirenloukku (The Mousetrap 1952).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 104 vrk 21 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 104 vrk 21 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.