Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Ahti Vielma: PIENI POIKA. Kansi: Jorma-Tapio Valkama. 1995 Kopi-Jyvä Oy. 63-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Pieni poika (1995) on Ahti Vielman ensimmäinen teos ja ensimmäinen runo-kokoelma. Alkupuolen runoissa Vielma kuvaa pienen pojan silmin, korvin ja kaikin aistein – mutta aikuisen elämää nähneen miehen ymmärryksellä – elämää ja ihmisiä Lapissa ja Lapin luontoa. Myöhemmissä runoissa kuvataan ihmisen elämää Suomessa ja osin muuallakin Euroopassa sekä suhdetta luontoon ja Jumalaan. Runot on jaettu viiteen osastoon: Lappini, Elämästä, Näkemyksiä, Jumalakuva ja Rakkaus.

 

2. Ahti Vielma: KAAMOKSEN LAPSI. Kansi: Jussi Jäppinen. 1997 Kopi-Jyvä Oy. 73-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kaamoksen lapsi (1997) on Ahti Vielman kolmas teos ja toinen runo-kokoelma. Lapissa nuoruutensa elänyt Ahti Vielma on nähnyt ja kokenut kesän yöttömät yöt, kaamokset, pakkastalvet ja aurinkoiset keväät. Lapin kaunis luonto, vuodenaikojen erikoispiirteet ja ihmisten elämä ankarissa olosuhteissa ovat vaikuttaneet aikoinaan hyvin voimakkaasti ajattelutapaan, joka on aistittavissa monesta kirjan runosta. Vielma kuvaa runoissaan todellista ajan ja luonnon kiertokulkua, mutta samalla myös hyvin keskeisesti meissä ihmisissä vaihtelevia henkisiä vuodenaikoja kesän helteestä pimeän syksyn kautta kylmään pakkaseen ja vihdoin kevääseen. Vaikka osa runoista on hiukan surumielisiä, on niiden keskeinen viesti kuitenkin iloinen: rakkaus voittaa taistelun vihan kanssa yhtä varmasti kuin aurinko nousee kaamoksen jälkeen.

 

3. Ahti Vielma: ELÄMÄN VIIVA. Päällys: Jussi Jäppinen. 1998 Kopi-Jyvä Oy. 86-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, takakannessa tarran jälkeä.

Elämän viiva (1998) on Ahti Vielman neljäs teos ja kolmas runokokoelma. Kokoelman tärkeitä teemoja ovat rakkaus, luonto, politiikka ja Jumala-suhde. Avoimesti henkilökohtaiset kokemukset kasvavat jopa elämänohjeiksi. Kokoelmaa kuvaa hyvin motto: "Parempi olla nukkavieru kuin kiiltävä keikari." Tärkeämpää on se, mitä löytyy ihmisen sisältä kuin miltä hän näyttää.

 

4. Ahti Vielma: RAUNIOITTEN LAPSI. 2009 Mediapinta. 135-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, esilehdellä signeeraus 'Ahti Vielma 12.3.2009 ', ei muita merkintöjä.

Raunioitten lapsi (2009) -runokokoelma on Ahti Vielman yhdeksäs teos.

"Muistakko vielä,
ku pelkäsin ja vapisin,
luulin menettäväni isän,
äitin, koko elämän?
Ojensin käteni:
anna leipää,
mulla on nälkä,
ota sylhin, mie pelkään".
Muistan.

Ahti Vielma oli evakkolapsena Ruotsissa Lapin sodan aikana 1944-45. Tuolta ajalta ovat hänen ensimmäiset muistikuvansa. Kokemukset pienenä poikana raunioitten keskellä ovat pohjana tämän kokoelman tarinalle ja koko hänen elämälleen. Runoillaan hän haluaa kertoa, että vaikeistakin oloista voi selviytyä ja kasvaa onnelliseksi ihmiseksi tukemalla ja ymmärtämällä toinen toistaan. Lapsesta voi kasvaa onnellinen aikuinen, kun hän vain saa riittävästi rakkautta.

 
Ahti Vielma (s. 1941 Kittilä) valmistui Teknillisestä korkeakoulusta diplomi-insinööriksi 1967. Hän toimi Jämsän kaupungin teknisenä johtajana 1973-81, Jyväskylän apulaiskaupunginjohtajana 1981-2004 ja oli Kokoomuksen kansanedustajana 2003-07. Vielman ensimmäiset kaunokirjalliset teokset ovat runokokoelma Pieni poika (1995) ja novellikokoelma Rinnastuksia (1996), joita ovat seuranneet runokokoelmat Kaamoksen lapsi (1997) ja Elämän viiva (1998) sekä Kolme kokoelmaa sekä uusia ajatelmia (2000), Kuuhullu (2008) ja Raunioitten lapsi (2009), laajempi proosateos Kolhoosien kuningas (2004) ja Jätkäporvarin päiväkirjasta (2006) –niminen omaelämäkerrallinen kuvaus kansanedustajan työstä. Novellikokoelman Maan kiertolaiset (2010) aiheet ulottuvat lapsuuden Lapista entisen poliitikon ajankohtaiseen yhteiskuntakritiikkiin. Jopokka (2012), Kaiju (2013) ja Herra Iso-Herra (2014) muodostavat omaelämäkerrallisen Kittilä-trilogian. Ahti Vielma on ollut mukana runoantologioissa Pojat puhuvat pehmosia (1996), Pojat kokevat runoilla (1998), Soidinkuu (2000) ja Kuumana kinosten alla (2001).








 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 94 vrk 9 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 94 vrk 9 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.