Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

hyväkuntoiset

Elokuvat :

KÄTKETTY LINNAKE
Aika on 1500-luku ja paikka Japani. Prinsessa Yukihime pakenee kenraali Rokurota Makaben kanssa vihollisia, jotka tavoittelevat prinsessan hallussa olevaa kultaa. Pakomatkalla he tapaavat kaksi maanviljelijää ja saavat taivuteltua nämä avukseen lupaamalla ruhtinaallisen palkkion, mikäli he pääsevät turvallisesti määränpäähänsä.
"Kätketty linnake" oli Akira Kurosawan ensimmäinen CinemaScope-menetelmällä kuvattu elokuva. Siitä tuli valtava menestys kaikkialla maailmassa ja se palkittiin kahdella palkinnolla arvovaltaisilla Berliinin elokuvajuhlilla. George Lucas on myöntänyt avoimesti, että "Kätketty linnake" inspiroi häntä tekemään "Tähtien sodan" ja että monet elokuvan roolihahmot perustuvat "Kätketyn linnakkeen" henkilöihin.

RASHOMON - PAHOLAISEN TEMPPELI
Roisto raiskaa naisen ja murhaa tämän puolison. Siltä ainakin vaikuttaa. Mutta kun tarina kerrotaan neljästä eri näkökulmasta - naisen, roiston, murhatun miehen ja todistajan - ei enää ole lainkaan varmaa mitä tapahtui. Tarinasta tulee entistä ristiriitaisempi. Kenen sanaan ja tekoihin on uskominen? Alkaa vaikuttaa siltä, ettei yksikään neljästä tarinasta ole erityisen totuudenmukainen...

SAMURAIMIEKKA
Yksinäinen, miekkaa kantava vaeltaja kuulee sattumalta muutamien nuorten sotureiden välisen kiihkeän keskustelun. Miehet ovat kiihtyneitä lahjonnasta ja petturuudesta, jota tapahtuu heidän johtajansa poissa ollessa. He päättävät iskeä takaisin, mutta eivät ole varmoja miten. Niinpä tämä mies, joka hallitsee miekan jalon taidon paremmin kuin kukaan muu, päättää auttaa heitä. Samuraimiekka on itsenäinen jatko elokuvalle Yojimbo - onnensoturi.

MADADAYO
Akira Kurosawan viimeinen elokuva on hienovireisen kaunis kuvaus eläkkeelle vetäytyneestä opettajasta Uehida Hyakken-samasta toisen maailmansodan jälkeisessä Tokiossa.
Oppilaidensa suuresti arvostama ja kunnioittama opettaja päättää ryhtyä kirjailijaksi ja elää vaatimattomasti pienessä mökissään.
Joka vuosi entiset oppilaat juhlistavat opettajansa syntymäpäiviä kysymällä häneltä ”Mahda kai?” (ei vielä?) saadakseen kuulla jo rituaaliksi muodostuneen Uehidan vastauksen ”Madada yo!” (ei, ei vielä!).

KAGEMUSHA
Mahtavan sotalordin, Shingenin, maine on yhtä legendaarinen kuin hänen sodassa käyttämät iskulauseensa: "Nopea kuin tuuli, hiljainen kuin metsä, hurja kuin tuli, jämerä kuin vuori."
Maatessaan kuolettavasti loukkaantuneena, Shingen määrää heimonsa etsimään itselleen kaksoisolennon - ja pitämään hänen kuolemansa salassa, jotta viholliset eivät hyökkäisi.
Valinta osuu mieheen nimeltä Kagemusha (Varjokenraali). Kagemusha on kuitenkin vain pikkurikollinen, jonka on nyt onnistuttava muuntautumaan suureksi johtajaksi ja käskyttää 25 000 samurai taistelijaa.

RAN
1500-luvun Japanissa Hidetora Ichimonji on yksi suurimmista klaaninjohtajista. Asemansa hän on saavuttanut ryöstämällä ja murhaamalla. Nyt johtaja on vanha ja aikoo luovuttaa valtansa pojilleen Tarolle, Jirolle ja Saburalle. Näin toimiessaan vanha johtaja toivoo saavansa lopun väkivallalle joka vaivaa hänen omatuntoaan. Taro, vanhin pojista, lyödään klaanin johtajaksi. Nuorin veljistä, Sabura, vastustaa päätöstä ja hän onkin ainoa joka uskaltaa kertoa totuuden vallanhimoisista veljeksistä, nähden suuria vaikeuksia vastaisuudessa. Mutta Hidetora raivostuukin Saburalle ja karkottaa hänet valtakunnastaan. Seuraa verellä ja tuholla leimattu aika, jolloin helvetin portit avautuvat ja Hidetora hoipertelee tunnontuskissaan, mielenvikaisena ja yksin. Vain narri pysyy hänen kannoillaan ja juuri narri osoittautuukin ainoaksi järkeväksi seurueessa. Järjettömässä maailmassa vain järjettömät ovat terveitä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


42 €
Ilmoitus on sulkeutunut 15.5.2024 8:43
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.