Kuvaus

Suomiprintti!
Sisältää 3 kuvan huippuleffaa: Ne jotka astuvat tiikerin hännälle (1945), Seittien linna (1957) ja Madadayo (1992).


Nouto kotoani Tikkurilasta tai postitus.

 

Ne, jotka astuvat tiikerin hännälle: Yoshitsune on Japanin tunnetuin kenraali. Hän pakenee miehineen tarkkaan vartioidulta vyöhykkeeltä. Heidän rohkea pakokeinonsa on naamioitua munkeiksi ja todistella vastapuolelle olevansa aitoja kirkonmiehiä. Jotta miehet pääsisivät uskottavasti rajan ylitse, Yoshitsune miehineen opiskelee pyhän teoksen kannesta kanteen. Viekas suunnitelma alkaa toimia, kunnes Yoshitsune tunnistetaan..

Seittien linna (jap. ????, Kumonosu-j?) on japanilainen elokuva vuodelta 1957. Akira Kurosawan ohjaama ja käsikirjoittama elokuva tuo Shakespearen Macbethin keskiaikaiseen Japaniin. Elokuvan tyylissä on vaikutteita japanilaisesta n?-teatterista.

Joidenkin arvostelijoidenselvennä mielestä se on kaikkien aikojen paras Shakespearen näytelmän elokuvasovitus. Se korvaa kirjailijan runollisen kielen samanveroisilla kuvilla.

The New York Timesin kriitikot valitsivat Seittien linnan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.

 

Madadayo: Madadayo on vuoden 1993 japanilainen komedia-draamaelokuva. Se on Akira Kurosawan kolmaskymmenes ja viimeinen elokuva. Se esitettiin kilpailun ulkopuolella vuoden 1993 Cannesin elokuvajuhlilla. Akira Kurosawan viimeiseksi elokuvaksi jäänyt elokuva, jota pidetään yhtenä elokuvataiteen suurimmista lahjakkuuksista, julkaistaan ensimmäistä kertaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Lämmin, liikuttava ja riemastuttava MADADAYO on täydellinen päätös elokuvalliselle elämäntyölle. MADADAYO seuraa Hyakken Uchidan (Tetsuo Matsumura), kirjailijan ja opettajan, joka jää eläkkeelle 1940-luvun alun sotavuosina, elämän kahden viimeisen vuosikymmenen vaiheita. Vuodesta 1943 lähtien (jolloin Kurosawa teki ensimmäisen elokuvansa) hän on oppilaidensa ja kollegoidensa rakastama, ja he juhlivat hänen kanssaan joka vuosi syntymäpäivää ja kohottavat maljan Mahda-kai?ille. (Oletko valmis?), johon hänen vastauksensa on aina Madadayo! eli ei vielä! , jossa tunnustetaan, että kuolema voi olla lähellä mutta että elämä jatkuu, se on sekä voitokas kuoleman kieltäminen että lempeä vetoomus lisäajan saamiseksi. Haastattelussaan elokuvan ilmestymisen jälkeen Kurosawa sanoi, että hänen elokuvansa kertoo "jostain hyvin arvokkaasta, joka on melkein unohdettu: lämpimien sydänten kadehdittavasta maailmasta". Hän lisäsi: "Toivon, että kaikki ihmiset, jotka ovat nähneet tämän elokuvan, lähtevät teatterista virkistyneinä ja leveä hymy kasvoillaan."

Akira Kurosawa (jap. ?? ?, Kurosawa Akira, 23. maaliskuuta 1910 Tokio, Japani6. syyskuuta 1998 Tokio) oli japanilainen elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja.

Kurosawa on yksi Japanin tunnetuimmista elokuvaohjaajista, ja hänen elokuvansa ovat vaikuttaneet kokonaiseen elokuvantekijöiden sukupolveen. Kurosawan tunnetuimmat elokuvat sijoittuvat Japanin feodaaliaikaan vuosille 1200–1600, mutta osa hänen elokuvistaan sijoittuu nykyaikaan. Joidenkin elokuvien tarinat ovat sovituksia William Shakespearen näytelmistä, ja jotkin mukailevat Hollywoodin lännenelokuvan tyyliä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 39 vrk 15 h 20 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

20 € Sulkeutuu 39 vrk 15 h 20 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.