Kuvaus

Joe Albanyn tyttären kaunistelematon kuvaus elämästä yksinhuoltajaisän kanssa 1960- ja 1970-lukujen taitteen Los Angelesissa, tarina lapsen selviytymisestä kaupungissa, joka on juuri jättämässä viattomuuden taakseen.

Joe Albany (19241988) oli merkittävä jazz-pianisti. Hän oli mm. Charlie Parkerin ja Lester Youngin muusikkotoverina muokkaamassa bebopiksi kutsuttua jazzin vallankumousta 1940-luvulla. Hän oli mies, jota Lester Young piti parhaana koskaan näkemänään valkoisena pianistina. Joe Albany oli tiennäyttäjä myös elintavoiltaan, heroiinirippuvainen hipster, jonka elämää aineet ja vankilat rytmittivät yhtä paljon kuin musiikki.

Tylympi totuus on Joe albanyn tyttären Amy Jo Albanyn kaunistelematon kuvaus elämästä yksinhuoltajaisän kanssa 1960- ja 1970-lukujen taitteen Los Angelesissa. Se on myös tarina lapsen selviytymisestä kaupungissa, joka oli juuri jättämässä viattomuuden lopullisesti taakseen.

Huorien, muusikoiden ja narkomaanien kansoittamat klubit olivat tyly kasvuympäristö pikkutytölle, mutta addiktioidensa rajoissa Joe Albany ja hänen epämääräinen ystäväpiirinsä osoittivat myös syvää huolenpitoa pikku Amy Jota kohtaan.

A. J. Albany kertoo Terry Femmestä, isäänsä ihastuneesta transvestiitistä, joka tunnettiin aiemmin Terence Tappaja -nimisenä nyrkkeilijänä. Hän kirjoittaa Alainista, pornoelokuvissa näytelleestä kääpiöstä, josta tuli hänen ensirakkautensa yhdeksänvuotiaana. Albany muistaa myös äitiään, Allen Gingsbergin viimeistä heterosuhdetta, ja Louis Armstrongia, lapsuutensa sankaria, joka kirjoitti hänelle antamaansa valokuvaan: Pikku-Amy-Jolle, rakastan sinua ikuisesti Pops.

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 51 vrk 22 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 51 vrk 22 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.