Kuvaus

Alhola (1991) DVD

Legendaarisen teatteri- ja rockyhtye Motelli Skronklen särmiltään hiomaton kulttimaineinen 4-osainen TV-komediasarja

Sarjassa seurataan pienen maalaiskylän peräkammarin poikien hupaisan nyrjähtänyttä meininkiä

Harvinaisuus

 

Muut komediat/-sarjat:

https://www.huuto.net/haku/words/komedia/sellernro/1989369

 

Alhola (1991) | MUBI

 

Sarjan tapahtumapaikka on pieni suomalainen maalaiskylä, jossa aikamiespojat Lassi, Unni ja Manu Alhola asuvat edelleen äitinsä kuoleman jälkeen kotitilallaan. Kukaan pojista ei käy töissä, vaan perheen nuorinkin – kolmekymppinen Manu – on jo eläkkeellä.

Alholoiden kaveri Pauli (Markku Peltola) on puolestaan alkoholiin taipuvainen mies, joka nauhoittaa kuolleelle äidilleen nauhoituksia Panasonic-mankalla. Naapurissa asuva lahkolaisperhe tuo oman lisänsä Alholoiden vinksahtaneeseen elämään. Lahkoperheen isä, saarnaaja Väinö, kovasti ihailee hikisiä lihaksia:"Kreikassa nuoret pojat painivat alasti ja heidän vartalonsa oli öljytty."

 

Alholan käsikirjoittanut ja näytellyt Motelli Skronkle on suomalainen yhtye, joka on toiminut 1980-luvun puolesta välistä lähtien. Yhtyeen ensimmäisen kokoonpanon muusikot olivat Hannu Raatikainen, teatterinäyttelijänäkin tunnettu Esko Varonen sekä elokuvanäyttelijänä tunnettu Markku Peltola. Myöhemmin yhtyeeseen liittyi myös Veli-Petteri Rajanti vuonna 1987 ja Jakke Kivelä vuonna 1990.

Yhtye levytti 1990-luvulla kolme pitkäsoittoa Seal on Velvet -levymerkille. Yhtye herätti huomiota alun perin tavanomaista teatraalisemmalla esiintymisellään. Yhtye sai vaikutteita performanssitaiteesta sekä Australian alkuperäiskansojen eli aboriginaalien kulttuurista. Motelli Skronkle esiintyi Provinssirockissa 2006 ja Karmarockissa 2003.

Kaikki muistanevat Jumalan Teatterin kakkakepposet Oulussa 1987, mutta Motelli Skronkle on tehnyt omaa melko provosoivaa ja häiriöivää laitostumista vastustavaa musiikkia/teatteria/elokuvia jo vuosikymmeniä, käykää katsomassa kun tulee tilaisuus!

Discografia:  Motelli Skronkle (1990), Susien laki (1992), Koi (1994), Collection (kokoelma, 2000)

 

Sarjalla on oma vakaa kannattajakuntansa, johon kuuluvat mm. Aki Kaurismäki, Jussi Lehtisalo (Circle), Herra Ylppö, Vallu Valpio ym... Koe sarja ja liity joukkoon!  Aiheeseen liittyvä artikkeli oli aikoinaan Hesarissa:  "Alhola - Ysärikomedian fanit kokoontuivat Aki Kaurismäen navettaan"

 

Ohjaus: Jaakko Pyhälä (mm Jon 1983, Armon Aika 1999)

Käsikirjoitus: Jari Forsman, Motelli Skronkle

Näyttelijät: Esko Varonen (Pirunpelto, Sutki), Hannu Raatikainen, Petteri Rajanti, Markku "Peltsi" Peltola (Aki Kaurismäki: Mies Vailla Menneisyyttä, Kalervo Palsa ja kuriton käsi, Painija), Veikko Mylly (Matti Ijäs: Pala valkoista marmoria), Eeva-Liisa Haimelin (Hovimäki, Uuno Turhapuro), Lasse Karkjärvi (Tummien vesien tulkit, Kaverille ei jätetä), Eero Saarinen (Vääpeli Körmy), Raimo O. Niemi (Poika ja Ilves, Räpsy ja Dolly)

 

Kesto: 188 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 4:3

Ääni: Suomi


 

Kunto: uusi ja muoveissa

 

 

Katso myös muut kohteeni: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily/harvinaisuuksia yms

 

Muut komediat/-sarjat:

https://www.huuto.net/haku/words/komedia/sellernro/1989369


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakusanat: kotimainen DIY TV-komediasarja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 34 vrk 9 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

25 € Sulkeutuu 34 vrk 9 h 10 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.