Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Alistair MacLean: PELKO ON ASEENI. Suomentanut Aaro Vuoristo. Päällys: Eino Tepponen. 1965 WSOY Taskukirja 46 (viides painos). 302-sivuinen nidottu kirja, kansissa taittumia ja selän ja kannen rajassa repeämää (ks. kuva), muuten ehjä ja varsin siisti (takakannessa tahraa), ei merkintöjä.

Pelko on aseeni (1965; Fear is the Key 1961) on jännityskirjana kuin monivaiheinen raketti. Vain harvoin Alistair MacLean on punonut näin salaperäistä juonta – naamiot riisutaan vasta viimeisellä sivulla. Ollaan Amerikassa suurkapitalismin pimeällä puolella, kovapintaisten gangsterien keskuudessa. Eräässä oikeussalissa syytetään John Talbot -nimistä miestä törkeistä rikoksista. Ilman ennakkovaroitusta Talbot ampuu oikeussalissa poliisia, sieppaa erään vaaleaverikön kilvekseen ja syöksyy pakoon oikeuden puheenjohtajan autolla. Koko maassa suoritetaan takaa-ajohälytys. Tytön nimi on Mary Ruthven – mutta kuka hän oikeastaan on? Ja kuka on loppujen lopuksi tämä John Talbot?

"Alistair MacLean hurjimmillaan... Rakettimaista vauhtia... räiskyvää rytinää. Kun tekstissä pääsee alkuun, se ottaa lukijansa, ja äärettömän vaikea on kirjasta tempautua edes väliaikaisesti eroon." Mauri Sariola, HS
  

2. Alistair MacLean: KARHUSAARI. Suomentanut Seppo Loponen. Päällys: Aimo Virtasalo. 1984 WSOY Salamanteri (seitsemäs painos). 322-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Karhusaari (1971; Bear Island 1971) -teoksessaan jännityksen maailmanmestari on arktisilla vesillä. Viheliäinen filmiryhmä purjehtii natisevassa troolarissa myrskyn keskellä kohti häijyn luotaantyöntävää Karhusaarta. Filmiryhmään on koottu parhaat päivänsä nähneitä tähtiä, ikääntyviä sankareita, toisen ja kolmannen luokan kykyjä. Yksi heistä on puolalainen kreivi, yhdellä on synkkä menneisyys kolmannen valtakunnan agenttiverkostossa. Laivan lääkäri, tohtori Marlowe, uumoilee vaaraa. Ja kun matkan kolkko päämäärä lopulta häämöttää, puhkeaa uusi myrsky – raivokas taistelu kullasta, toisen maailmansodan aikaisesta ryöstösaaliista.


Alistair MacLean (1922 Glasgow – 1987 München) oli skotlantilainen jännityskirjailija. Palvellessaan toisessa maailmansodassa Kuninkaalliseen laivastossa torpedomiehenä hän jäi japanilaisten vangiksi. Sodan jälkeen hän opiskeli englantia Glasgow’n yliopistossa ja valmistuttuaan 1953 toimi opettajana. Yliopistossa ollessaan MacLean alkoi kirjoittaa novelleja saadakseen lisätuloja. Esikoisromaani H.M.S. Ulysses (1955, suom. Saattue Muurmanskiin 1956) perustui hänen omiin sotakokemuksiinsa. Se oli suuri menestys, ja MacLean pystyi pian omistautumaan kokonaan sotatarinoiden, vakoilujuttujen ja muiden seikkailutarinoiden kirjoittamiselle. Teoksista on suomennettu 30. Lähes 20 teoksista on filmattu, ensimmäisenä The Guns of Navarone (Navaronen tykit) 1959, viimeisimpinä River of Death (Kuoleman joki) 1990, Death Train (Kuoleman juna) 1993, Night Watch (Yövartio) 1995 (televisiolle) ja The Way to Dusty Death (Katkuinen kuoleman tie) 1995 (televisiolle).

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 24 vrk 10 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 24 vrk 10 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.