Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Alki Zei: VILLIKISSA KATSOO LASIN TAKAA. Englannin kielestä suomentanut Marikki Makkonen. Päällyksen kuva Marjatta Vihma. 1995 Nuorten Toivekirjasto 190, WSOY. 168-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Villikissa katsoo lasin takaa (1969; To kapláni tis vitrínas 1963) on kreikkalaisen kirjailijan jännittävä, hauska ja samalla liikuttava nuortenkirja, joka kertoo pienen saare  ahdingosta niinä päivinä, jolloin Hitlerin Saksan ja Mussolinin Italian tapahtumat heijastuvat myös Kreikassa. Diktaattorin valtaantulo järkyttää täysin Melia-tytön elämän: isoisän kirjat poltetaan, isä on vaarassa menettää paikkansa, Myrto-sisaresta tulee koulun tähtikaartilaisten johtaja ja Niko-serkku piileksii ja lähettelee öisiä viestejä.

 

2. Alki Zei: TÄMÄ ON SOTAA, PETROS. Englannin kielestä suomentanut Marikki Makkonen. Kuvittanut Marguerite Kirmse. Päällys: Hannu Taina. 1973 Nuorten Toivekirjasto 208, WSOY. 184-sivuinen sidottu kirja, kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tämä on sotaa, Petros (1973; O megálos perípatos tou Pétrou 1971) on tarina kreikkalaisesta kymmenvuotiaasta pojasta, Petroksesta. Sinä päivänä kun Petroksen heinäsirkka kuolee aamunkoitteessa, syntyy sota: italialaiset hyökkäävät Kreikkaan. Petrokselle päivä on kansallinen juhlapäivä: koko Ateena on saattamassa sotaan lähteviä joukkoja, tulevia sankareita. Myös Petros päättää tulla sankariksi voidakseen joskus kertoa urotöistä lapsilleen. Petrokselle natsimiehityksen aika tarjoaa vain vaatimattomia voittoja: hän räjäyttelee auton renkaita, kuljettelee lentolehtisiä, käy tovereineen kirjoittamassa seiniin iskulauseita. Kotonakaan ei ole sankareita: äiti on huolestunut mistä enää ruokaa perheelle, isoisä hiipii kerjuuretkille ja sisar haaveilee runoilijastaan. Mutta kun ystävä toisensa jälkeen antaa uhrinsa, Petros alkaa tajuta mikä on vapauden hinta. Alki Zein kertomus Kreikan kohtalonvuosista toisen maailmansodan aikaan on yhtä vaikuttava kuin hänen kiitetty ja palkittu kirjansa "Villikissa katsoo lasin takaa".

Angelikí ”Álki” Zéi (s. 1925, Ateena) on kreikkalainen romaanikirjailija. Hän syntyi kreetalaisen isän ja sámoslaisen äidin tyttäreksi. Zéi asui lapsuutensa ensi vuodet Samosin saarella. Hän opiskeli filosofiaa Ateenan yliopistossa ja lähti myöhemmin Moskovaan. Alki Zéin teoksista on suomennettu Villikissa katsoo lasin takaa (1969; To kapláni tis vitrínas 1963) ja Tämä on sotaa, Petros (1973; O megálos perípatos tou Pétrou 1971).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 5 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 35 vrk 5 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.