Kuvaus

EPATTO RECORDS

2009

JAZZRYTMIT.COM - JOUKO KIRSTILÄ:

Ambivalence on varsin tuore kokoonpano Suomen rytmimusiikin alueella. Yhtyeeksi tämä Aki Himasella vahvistettu Juhana, Pauliina ja Simo Lindströmim ryhmä vakiintui oikeastaan 2005 pidetyistä improvisaatiosessioista. "Ithis" on heidän huhtikuussa julkaistu debyyttilevynsä. Yhtyeen jäsenillä on eriasteisia musiikin koulutustutkintoja takana ja he toimivat Freelance-muusikkoina erilaisissa kokoonpanoissa.

Musiikki on varsin erikoista, jota ei välttämättä kuule kovin usein. Ambivalence on tila, jossa koetaan samanaikaisesti vastakkaisia tunteita jotain kohtaan. Se tuntuu ristiriitaiselta, mutta samalla se on positiivisten ja negatiivisten ajatusten ja tunteiden kokemista. Se on kuin rakastaisi ja vihaisi jotakuta samanaikaisesti. Tavalliset tunteiden sekoitukset koetaan yleensä tällaisissa tilanteissa. Tällainen ambivalence tilanteen kokeminen saattaa olla epämiellyttävää, jos henkilö kokee ristiriitatilanteet mielessään samanaikaisesti. Se saattaa johtaa yrityksiin purkaa tällainen tilanne. Mutta levyltä kuultu musiikki ei ainakaan ristiriitaiselta kuulosta, paremminkin täysin tasapainoisesti luotua tunnelmamusiikkia.

Kuten yhtyeen nimikin jo antaa ymmärtää, niin kysymys on "Ambient" musiikin tyylilajista, jossa keskitytään selvien melodiaosuuksien sijasta tunnelman luomiseen. Tämä tyylilaji mielletään yleensä erityisesti syntetisaattoreilla tehtynä elektronisena musiikkina. Tältä levyltä löytyy myös selkeitä free jazzin piirteitä, jossa improvisoinnilla on merkittävä osa soitossa. Kuten niin monesti yhtye kokee luonnon läheiseksi ja sieltä ammennetaan aiheet musiikin sisältöön. Soitto on hyvin harmonista ja soinnukkaan melodista. Siihen on sekoitettu etno vaikutteita, mutta mielestäni levyltä löytyy myös aivan selviä klassisen musiikin elementtejä pianon soiton muodossa, varsinkin kappaleessa "Hiljaisuus" tämä tulee esille. Heti ensimmäinen kappale, levyn nimikkokappale "Ithis", seikkailee hämyisessä ulkoavaruuden tunnelmassa, siinä on vahvaa melankoliaa ja tunteen paloa, hyvin jalostetussa muodossa. Akustisen ja synteettisen musiikin tuottaminen on juuri tätä ristiriitaisuuksien samanaikaisuutta. Himasen trumpetti soi kautta koko levyn erinomaisen laaja-alaisesti, makeata kuultavaa. Kappaleessa "Haro" rytmitys toimii aivan mahtavasti, Juhana Lindströmin syntikan pauhu ja Simo Lindströmin rytmitys taustalla tuovat vahvan sykkeen. Rytmimatto on valmis, johon laulaja Pauliina Lindströmin kurkkuäänet yhdessä Himasen puhalluksen luovat merkillisen utumaailman ympärille. Sitä on kuunneltava herkällä korvalla, sillä se on hieno yhdistelmä luovaa musiikkia. Kieltämättä mielenkiintoinen uusi tuttavuus tämä yhtye on. Debyyttialbumi antaa hyvin positiivisen kuvan soittajista, joilla on mielikuvitusta ja luovaa kykyä tuottaa musiikkia, joka hivelee tunteen emotionaalista kärkeä. JKi

Juhana Lindström; kosketinsoittimet, piano, taustalaulu, Pauliina Lindström; laulu, Simo Lindström; rummut, perkussiot; Aki Himanen, trumpetti, ohjelmointi

Äänitys: Oksisto Studios, Hyrvälä ja Helsinki. Miksaus: Juhana Lindström. Masterointi: Pauli Saastamoinen. Kansi: Julius I. Yhtyeen kuva: Elina Himanen. Tuotanto: Epatto Records. Julkaistu huhtikuussa 09.

1. ITHIS (Juhana Lindström) 6:08
2. UMAMI (Juhana Lindström, Aki Himanen, Simo Lindström) ) 5:36
3. HILJAISUUS (Aki Himanen) 6:58
4. HARO (Juhana Lindström) 5:38
5. PISARA PISARALTA (Pauliina Lindström) 6:33
6. HAH (Juhana Lindström) 5:44
7. UTU (Juhana Lindström) 4:11

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 13 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 10 vrk 13 h 46 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.