Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. SANAT KUIN HELMINAUHA: ARKKIATRI ARVO YLPÖN AJATUKSIA. Koonnut ja toimittanut Inkeri Numminen. Typografia ja päällys: Tarina Lounasmaa. 1992 WSOY (toinen painos).

112-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, etukannen ja esilehden välisellä lehdellä tervehdys kirjan saajalle, ei muita merkintöjä.
 
Sanat kuin helminauha: Arkkiatri Arvo Ylpön ajatuksia (1992) -teokseen on koottu Arkkiatri Arvo Ylpön (1887–1992) ihmisrakkautta tulvivia, kristallinkirkkaita ajatuksia lähes sadan vuoden ajalta. Niissä peilautuvat nuoren pojan ja miehen älylliset pohdinnat mutta myös kansainvälisesti arvostetun tiedemiehen ja lastenlääkärin elämänviivaus. Ylpön mietteet rohkaisevat lukijaa voittamaan harmaankin arjen ja näkemään tumman varjon takaa nousevan valon, auringon säteet. Vaikka hän tulikin kansalle tutuksi lähinnä taitavana lastenlääkärinä, neuvolatoiminnan ja keskoshoidon ”isänä”, hän oli merkittävä kulttuuripersoona ja ajattelija. Kirjan Saatteeksi-luvussa Inkeri Numminen kirjoittaa mm.: ”kirjalla haluan omasta puolestani kunnioittaa viime tammikuun 28. päivänä menettämäämme suurta ihmistä, tiedemiestä, lastenlääkäriä ja ystävää, opettajaa, ajattelijaa. Samoin kuin Arvo Ylpön elämäntyö oli eräänlainen ilosanoma, tässä pienessä kirjassa toivon omasta puolestani voivani jatkaa tämän sanoman, rohkaisun ja elämänvoiman levittämisessä. Kirjan ajatukset, helmet, olen koonnut hänen kirjallisesta tuotannostaan, puheistaan ja lehdistössä julkaistuista artikkeleista ja haastatteluista. Osa on löytynyt useiden vuosien aikana käymistämme keskusteluista.” Teos on jaettu osastoihin: Ajatuksia elämästä: Uskonto – sisäinen vakaumus, Elämä ei salli suuria muutoksia, Tutkimus on kohdistettava ihmiseen, Ajatuksessa on voimaa; Lapset sydämellä: Musikaalisia geenejä, Lapsikin on persoonallisuus; Ihminen on yksilö: Raamatusta elämänviisautta; Kaikki me vanhenemme: Jokaisella on ikuisuuden kaipuu, … syön kaikkea; Ajatuksia onnesta.


Arvo Ylppö (1887 Akaa – 1992 Helsinki) oli lastentautiopin professori, arkkiatri ja suomalaisen neuvolajärjestelmän isä. Kansainvälisesti Ylppö tunnettiin keskostutkimuksistaan. Arkkiatrin arvon hän sai 1952.


Inkeri Nummisen (s. 1938) laajaan kirjalliseen tuotantoon sisältyy kolme teosta Arvo Ylpöstä:  Arvo Ylpön vuosisata (1987), Kiitos on paras palkka: Arvo Ylpön kokemuksia, näkemyksiä, utopioita (1990) ja Sanat kuin helminauha: Arkkiatri Arvo Ylpön ajatuksia (1992).

 

2. Antoine de Saint-Exupéry: SANAT KUIN TÄHDET. Toimittanut ja saatesanat kirjoittanut Maria Otto. Ranskankielisistä alkuperäisteoksista suomentanut Annikki Suni. Typografia ja päällys: Tarina Lounasmaa. 1997 WSOY (kuudes painos). 96-sivuinen sidottu kirja (15,5 x 10,5 cm), kannet ylipainettu, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sanat kuin tähdet (1988; Worte wie Sterne) on kokoelma Antoine de Saint-Exupéryn kirjoituksista. Antoine de Saint-Exupéry, Pikku Prinssin tekijä, etsi koko ikänsä ihmisyyttä. Vain se, minkä ihminen pystyy tekemään ystävänä ja rakastavana, on kestävää maailmankaikkeudessa. Valikoimaan on koottu lentäjän tuotannosta kohokohtia: merkkipaaluja tiellä todellista ihmisyyttä etsittäessä. Maailmankaikkeuden äärettömyyden edessä paljastuu, mihin ihminen ystävänä ja rakastajana kykenee. Aavikolla on kätkössä kaivo, ja hidasta syntymää elävän ihmisen tulevaisuutta viitoittavat johtotähdet. Tähtien läheisyys opettaa yölentäjän ymmärtämään maapalloa ja tajuamaan, mikä siinä on arvokkainta – sellaista mitä ei rahalla osteta. Sekin katoaisi meiltä mielettömyyteen, ellei elämää ohjaisi pyrkimys ehdottomaan: perusarvojen säilyminen vapauttaa erheistä. "Jos selviän sodasta hengissä, minulle jää vain yksi ongelma: mitä ihmisille voidaan, mitä heille täytyy sanoa? … Miten kyetään antamaan henkisyyden taju?"

Antoine de Saint-Exupéry (1900 Lyon, Ranska – 1944 tiedustelulennolla Välimerellä) oli ranskalainen lentäjä ja kirjailija. Hän opiskeli arkkitehtuuria ennen kuin 1921 aloitti asepalveluksen; hänet lähetettiin Strasbourgiin lentokoulutukseen. Hän sai lentolupakirjan 1922 ja hänelle tarjottiin siirtoa ilmavoimiin. Hänen silloisen morsiamensa perhe vastusti siirtoa, ja hän meni toimistotöihin Pariisiin. Vuonna 1926 Saint-Exupéry alkoi taas lentää. Hänestä tuli yksi kansainvälisen lentopostin pioneereista aikana, jolloin lentokoneissa oli tuskin lainkaan mittareita ja lentäjät luottivat vaistoonsa. Toisen maailmansodan aikana hän lensi ensin Ranskan tiedustelulaivueessa ja sittemmin liittoutuneiden joukoissa, joissa sai komennuksen Välimerelle. Hän oli jo lopettamassa sotilaslennot lähtiessään tiedustelulennolle keräämään tietoja saksalaisten joukkojen liikkeistä Rhône-joen laaksossa. Kone ilmeisesti ammuttiin alas eikä häntä löydetty. Antoine de Saint-Exupéry julkaisi useita teoksia, joista tunntuimman, Pikku prinssin (Le Petit Prince 1943; suom. 1951) vuotta ennen kuolemaansa. Muut teokset: L'aviateur (1926), Courrier sud (1929), Vol de nuit (1931; Yölento 1947), Terre des Hommes (1939; Siipien sankarit 1945), Pilote de Guerre (1942; Lento Arrasiin), Lettre à un Otage (1943) ja Citadelle (postuumisti 1948).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 3 vrk 50 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 3 vrk 50 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.