Kuvaus

15 kovakantisen kirjan setti.

Arto Paasilinnan teokset:
- Aatami ja Eeva
- Lentävä kirvesmies
- Tohelo suojelusenkeli
- Vapahtaja Surunen
- Ukkosenjumalan poika
- Tuomiopäivän aurinko nousee
- Hurmaava joukkoitsemurha
- Hirttämättömien lurjusten yrttitarha
- Rovasti Huuskosen petomainen miespalvelija
- Ulvova mylläri
- Maailman paras kylä
- Yhdeksän unelmaa
- Hirnuva maailmanloppu
- Ihmiskunnan loppulaukka
- Kymmmenen riivinrautaa


-------------------------------------------
Arto Paasilinna: Aatami ja Eeva
Ensimmäinen painos
Wsoy 1993

Ulosottosyöverissä elävä pienyrittäjä Aatami Rymättylä on jo pitkään kehitellyt erikoiskevyttä akkua Tattarisuon akkuhuoltamossaan. Hän uskoo löytävänsä pikapuoliin ratkaisun, joka mullistaisi koko maailman energiatalouden. Sitten näyttää tulevan lopullinen tuho. Tattarisuolla roihuaa ilmiliekeissä peltihalli ja Aatamin vähäinen omaisuus. Poliisit vievät rahattoman neron putkaan.
Aatamia auttamaan järjestetään varatuomari Eeva Kontupohja. Juopotteluun taipuvaisessa juristissa kasvaa jo ensi tapaamisella luja usko Aatamiin miehenä ja keksijänä. Tästä alkaa nousu. Kohta on Aatamin ja Eevan edessä polvillaan koko bisnesmaailma. Aatami on kestänyt vastoinkäymiset eikä menestys sekoita hänen päätään. Upporikkaana hän hoitaa liiketoimet järkevästi ja ihmissuhteet vastapuolen ansaitsemalla tavalla - ulosottomiestäkään unohtamatta.
Näinkö maailma muuttuu paratiisiksi, kun energiakysymys saa lopullisen ratkaisunsa? Valoisa ja optimistinen romaani tarjoaa nautittavan huikeita visioita sekä suomalaisille että eurooppalaisille lukijoille.
---------------------------------------
Arto Paasilinna: Lentävä kirvesmies
4. painos. Wsoy 1996

Kertomus Ronkoteuksesta ja hänen yhdeksästä kotkastaan

Vaahtopäistä Pielisjärven ulappaa halkoo vene ja sen perätuhdolla makoilee tyytyväinen nuorehko mies: hänen venettään kiskoo musta mahtavasiipinen merikotka. Mies on Ronkoteus, jolla on järkeä sen verran ettei hänen tarvitse omiin käsiinsä känsiä soutaa niin kuin muiden venekuntien miehet. Ronkoteus himoitsee kuitenkin korkeammalle, eikä siihen enää kotkapari riitä. Perämeren rannoilta hän ryöstää merikotkanmunia, haudottaa ne hanhilla ja anopilla ja saa lopulta oivan kotkalaivueen. Keksintönsä ansiosta Ronkoteuksesta tulee rikas ja mahtava.

Arto Paasilinna on tutkinut pronssikauden maailman, myytit ja tarut, mutta niitäkin huimempia ovat kirjailijan oman mielikuvituksen kuviot. Ilmailun pioneeri Ronkoteus on unohtumaton, ylivoimainen sankari, jonka hahmon kautta Paasilinna tutkii vanhaa myyttiä ja antaa samalla yksityiskohtaisen, elävän ja realistisen kuvan 3000 vuoden takaisesta todellisuudesta. Lennokasta tarinaa Paasilinna ryydittää tarkentavin piirroksin ja vakavin tieteellisin kommentaarein!
-----------------------------------------------
Arto Paasilinna: Tohelo suojelusenkeli
Neljäs painos
Wsoy 2004

Apu tulee ylhäältä! Taivaalliset suojeluvoimat valtaavat ilmatilan ja liihottavat auttamaan ihmispoloja.

Kerimäen valtaisan puukirkon vaiheilla on näkymättömän enkeliseurakunnan päämaja. Suojelualan alkeiskurssilta on juuri valmistunut Sulo Auvinen, eläissään tosi tohelo mieheksi. Siksi hän saa helpon ensitehtävän. Suojeltavaksi tulee Aaro ”Aaretti” Korhonen, onnellinen nelikymppinen, jolla on sekä aikaa että rahaa.

Sulo ryhtyy tohkeissaan toimeen, mutta pelkkä into ei riitä. Aaro saa huomata, että kaikki alkaa tökkiä eikä onnettomuuksilla ole loppua. Taivaallisen tunarin johdatus ajaa Aaron jopa tiukkaan kahden naisen loukkuun. Sulolla on siipi maassa ja itse Pirukin sotkeutuu peliin.

Joviaaliin tyyliinsä Arto Paasilinna ohjailee suojeltavan Aaron enkeleineen kohti palkitsevaa loppua, jossa onnen murusia riittää itse kullekin.
-------------------------------------------------------------
Arto Paasilinna: Vapahtaja Surunen
Viides painos
Wsoy 1986

Maailmassa riehuvat pahuuden voimat. Hyvät ihmiset huokaavat synkän surun painamina. Mutta Surunen ei tyydy alistuneena valittelemaan. Hän ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja matkustaa itse pääpahuuden pesään sotilasdiktaattorin hallitsemaan Kalmaniaan vapauttamaan vankilassa viruvaa ystäväänsä. Matkaan on paras lähteä Moskovan ja Kuuban kautta. Junassa Surunen tutustuu venäläiseen tutkijaan Lebkoviin, jonka vihainen vaimo lepytetään viemällä hänelle elävä kotka. Sitten Kalmaniaan. Surusen henki on monesti vaarassa, ennenkuin hänen onnistuu ujuttautua hallitsevan luokan suosioon, näin hän pääsee toteuttamaan aikeensa. Ja taas Moskovaan. Lebkovilta Surunen on oppinut, ettei mielipidettä voi sosialismissakaan vapaasti ilmaista. Pian saavat Kytislavanian tasavallan mielipidevangit iloita Surusen reippaista ja juonikkaista otteista.
-----------------------------------------
Arto Paasilinna: Ukkosenjumalan poika
Kolmas painos
Wsoy 1984

Suomalaisten muinaiset jumalat olivat jo pitkään olleet tohkeissaan siitä, että kristinuskon nimellä tunnettu pakanuus oli vallannut Suomen. Jumalat pitivät kokouksen ja päättivät lähettää Ukon poika Rutjan käännyttämään suomalaiset alkuperäiseen uskoon.

Omassa hahmossaan Rutja ei voinut käännytystyöhön ruveta. Siihen olisi puuttunut virkavalta. Niinpä hän vaihtoi olemusta yhden oikeauskoisen, lepsuluonteisen helsinkiläisen antiikkikauppiaan, Sampsa Ronkaisen, kanssa ja alkoi panna töpinäksi.

Tapahtumat vyöryvät huikeata vauhtia, Suomen yli pyyhkäisee muutoksen aalto, jota julkinen valta, vihdoin asian tajuttuaan, katselee henkeään haukkoen.
----------------------------------
Arto Paasilinna: Tuomiopäivän aurinko nousee
Wsoy 1997

Työtön lentojätkä Hermanni Heiskari pilkkii kesäkuisella Inarijärvellä. Ansiosidonnaisesta on enää muisto, nieriää ei näy ja viima nostaa rankan lumipyryn. Äkkiä tuiskusta hulmahtaa esiin kuumailmapallo, jonka korista kaunotar kirkuu apua. Hermanni on hänen pelastuksensa.
Leena Lundmark ei pelastajaansa unohda. Setä Ragnar saa tehtäväkseen vuoden ajan toimia hovimestarina ja vihkiä sankarijätkän elämän nautintoihin. Jo vain se passaa! Alkaa retki pitkin Lappia ja muuta Suomea, kunnes uskaltaudutaan ulkomaillekin. Lystin kustantaa Leena Lundmark, jonka olemus häilähtelee tavan takaa Hermannin mielessä...
Vähitellen karuun jätkään tarttuu sivistyksen kiiltoa, samalla kun kultivoitunut herrasmies vapautuu mutkattomaankin käytökseen. Niinpä Hermanni uskoutuu Ragnarille: häntä on askarruttanut työttömyyden ja syrjäytymisen tragedia, joka on koskettanut ainakin miljoonaa suomalaista. Hän on kehittänyt kapinasuunnitelmat.
Ragnar kauhistuu, hiljenee ja kiinnostuu. On vuosi aikaa. edessä tutkimattomat nautinnot, rutosti rahaa ja synkeä tehtävä.
Arto Paasilinnan tuomiopäivän manauksessa on ääntä ja vimmaa: siinä kaikuu jätkän suuri nauru. Pahimmankin edessä.
----------------------------------------------
Arto Paasilinna: Hurmaava joukkoitsemurha
Toinen painos
Wsoy 1990

- Ei, loppu tästä on tehtävä, tuumi maailman murjoma Onni Rellonen. Hän ottaa revolverinsa ja lähtee sopivan syrjäiselle ladolle. Siellä on iso everstinpukuinen mies paraikaa vetämässä itseään hirteen. Vastuullisena kansalaisena Rellonen ryntää hätiin. Miehet löytävät toisensa ja palaavat huvilalle tuumiskelemaan maassamme niin yleistä itsemurhan ongelmaa. Entäpä jos koottaisiinkin kaikki onnettomat yhteen. Porukassa on aina mukavampaa. Voitaisiin palkata yhteinen terapeutti, monistaa jäähyväiskirjeitä omaisille, antaa jälkisäädökset kimpassa palkatun lakimiehen hoitoon, kuolinilmoituksiin järjestyisi varmaankin paljousalennusta, ja naisiakin saataisiin mukaan. On paljon itsemurhaa hautovia naisia eivätkä ne kaikki ole mitenkään hullumman näköisiä. Kaverukset panevat toimeksi. Lehti-ilmoitukseen tulee kahmaloittain vastauksia, Laulu-Miehiin Helsingissä kutsutaan kokous ja ryhdytään yhdessä suunnittelemaan tulevaisuutta.
Arto Paasilinna käsittelee suomalaisten synkkää ongelmaa erehtymättömällä humoristin otteellaan. Lempeästi hän näyttää että elämä on sentään elämisen arvoista.
--------------------------------------------------
Arto Paasilinna: Hirttämättömien lurjusten yrttitarha
Suuri Suomalainen Kirjakerho (1998)

Arto Paasilinnan 25. romaani!

Mitä on tekeillä Turtolassa? Miksi Peuravuoman luomuyrttitilaa ympäröi vankka aita kuin keskitysleiriä ikään? Liikkeellä on outoja huhuja: tilalle väitetään kadonneen ihmisiä. Pelkäämätön poliisimies Jalmari Jyllänketo lähtee tonkimaan totuutta esiin luomutarkastajan valepuvussa.
Sinnikäs supon etsivä pääsee nopeasti asioista jyvälle. Peuravuomassa ei ehkä noudateta lain kirjainta mutta sen henki on kunniassa: rosvot kiinni! Tästä leikistä poliisimies innostuu. Jyllänkedosta tulee työvoimapulasta kärsivän tilan kovaotteinen rekrytoija. Monenlaisen luojan mieliharmit ja hirttämättömät lurjukset löytävät uuden elämänmuodon rautakaivoksen uumenista. Raakaluontoinen motoristi seestyy, graffari omaksuu kestäviä elämänarvoja ja vuorineuvoksillekin laukeaa yllättäviä optioita.
Arto Paasilinnan hirttämättömien lurjusten yrttitarhassa paha saa palkkansa. Ja ison talon edut.
-----------------------------------------
Arto Paasilinna: Rovasti Huuskosen petomainen miespalvelija
Ensimmäinen painos Wsoy 1995

Omapäisen rovasti Oskari Huuskosen pitämä toukokuinen vihkitoimitus Nummenpään hirsikirkossa keskeytyy ikävästi: kylän pitokokki ja häntä tavoitellut emokarhu hiiltyvät korkeajännitepylväässä. Pitokokin pihakuusessa vikisee kaksi orpoa karhunpentua. Toinen löytää kotinsa Ähtärin eläinpuistosta, mutta toinen saa kodin rovasti Huuskosen majasta. Nummenpään seurakuntalaiset näet haluavat tällä merkillisellä 50-vuotislahjalla näpäyttää tulisilla saarnoilla laumaansa ruoskivaa rovastia.

Mutta rovastipa tykästyy Perhanaksi ristittyyn nalleensa jopa niin, että kriisiin suistuvalla mieheltä on lopulta karhu, mutta ei vaimoa, kotia tai työpaikkaa. Alkaa yhteinen vaellus. Oskarin opissa kontio pian hallitsee yhtä hyvin uskonnolliset rituaalit kuin kodin askareet ja tanssin askeleet. Rovasti ja karhu pärjäävät kuin veljekset, vaikka maailma villitsee Perhanasta itse Perkeleen.

Arto Paasilinnan karhunkierros valloittaa lukijat Vampulasta Välimerelle, Kyprokselta Kälmitunturille.
-------------------------------------------
Arto Paasilinna: Ulvova mylläri
Neljäs painos
Wsoy 1981

Gunnar Huttunen saapuu peräpohjalaiseen kylään sotien jälkeen, panee tuota pikaa kuntoon vanhan päremyllyn ja ryhtyy hoitamaan kasvimaata. Mutta Gunnar ei kestä juorupuheita, ja virkavallan pikkumaisuudet nostavat hänen niskaharjaksensa pystyyn. Aina kun mieli tekee ja luonto vaatii, mylläri päästää ilmoille ulvonnan, joka kiirii torpasta torppaan - ja joutuu hankaluuksiin. Ovelasti Gunnar Huttunen taistelee kuitenkin tiensä vapauteen ja käy röyhkeisiin koukkauksiin järjestyneen yhteiskunnan selustaan.
--------------------------------------------
Arto Paasilinna: Maailman paras kylä
Toinen painos Suuri suomalainen kirjakerho 1993

Monen kirkon polttaja Asser Toropainen antaa kuolinvuoteellaan pojanpojalleen tehtävän. Eemelin pitää perustaa Kuolinkirkkosäätiö ja rakentaa yksi uusi kirkko kaikkien ukon polttamien tilalle.

Komean hirsikirkon ympärille kerääntyy monenlaista väkeä, ja vähitellen Sotkamon takamaille muotoutuu erikoislaatuinen yhteisö.

Suomi näivettyy. Muualla kaikki pienet sodat yhdentyvät maailmansodaksi. Vaikka Ukonjärven rannan pitäjässä elämä on paljon tolkullisemmalla mallilla kuin rintamailla, Eemelinkin on ratkottava pulmia kosolti. Ukonjärven idylliä ei pysty murtamaan edes maailmanloppu vuonna 2023.

Arto Paasilinnan käsittelyssä irtoaa mielikuvituksellisen kolkostakin maailman näkymistä hersyvää, rehevää, maaliinsa osaavaa suomalaista ihmiskuvausta ja mukaansa tempaavaa tarinankerrontaa.
-----------------------------------------------
Arto Paasilinna: Yhdeksän unelmaa
Wsoy 2002

Kansainvälinen suosikkikirjailijamme tarkastelee elämäänsä ja maailmaansa rakennushankkeidensa kautta. Komea tarina suomalaisen miehen unelmista ja niiden toteuttamisesta.


Arto Paasilinnan elämän pohjapiirustukset

Ensimmäiseen rakennushankkeeseensa Arto Paasilinna osallistui kymmenvuotiaana, kun hän veljensä Ernon apuna pystytti majan puuhun kodin viereiseen kuusikkoon. Kuusikymmenvuotispäiväänsä mennessä kirjailija on rakentanut tai rakennuttanut yli 50 erilaista rakennusta mökeistä ja huviloista saunoihin, aitoista ja kellareista tähtitorneihin. Yhdeksän unelmaa -teoksessa Arto Paasilinna esittelee rakennushankkeistaan yhdeksän ja tarkastelee niiden kautta omaa elämäänsä ja maailmaansa.

Arto Paasilinna on aikaansaapa niin kirjailijana kuin rakentajana ja lisäksi hän on tarkka luonnontutkija. Kirjailijana hän muokkaa maailmaa
paremmalle tolalle ja käsittelee hyvin vakaviakin aiheita omintakeisesti empatia eväänään. Samaan aikaan hän sisustaa synkkää korpea viihtyisäksi kotipaikaksi sekä ihmisille että eläimille.

Yhdeksän unelmaa on komea tarina suomalaisen miehen unelmista ja unelmien toteuttamisesta. Arto Paasilinna on itse tehnyt kirjaan tarkat piirustukset taloista, ja lisäksi on reilusti muuta kuvamateriaalia.
---------------------------------------------------
Arto Paasilinna: Hirnuva maailmanloppu
- Ylistys suomenhevosille ja Suomen hevosmiehille
Kolmas painos
Wsoy 1999

Kovaan rääkkiin suivaantuneena Huru-Aaroni täräyttää ensimmäisen sanansa. Sen isäntä järkyttyy kuulemastaan niin että myy hevosensa pian tapahtuman jälkeen Ossi Huikkolalle. Huru-Aaroni on tiettävästi ensimmäinen puhuva suomenhevonen, Huikkola puolestaan on Suomen pätevimpiä hevosjalostajia.

Hevosmaailmassa ratkaiseva vaikutus on myös piirieläinlääkäri Tarmo Saamakorvella, joka on maakunnan kuulu juopporetku ja parantumaton uhkapeluri - hän kouluttaa Hurun avustuksella varsoista puhujia. Tavallisiin umpimielisiin kopukoihin verrattuna Huru ja sen jälkeläiset ovat omaa luokkaansa.

Lahjakas eläin voi myös kiristää ihmisen hermot ja kärsivällisyyden äärirajoille. Niin käy vuosituhannen vaihteen lähestyessä, kun huhu maailmanlopusta suistaa hevoset tolaltaan. Mikä neuvoksi? Miten saadaan käännetyksi hevosen pää? Tähänkö lopahtaa suomenhevosen rodun jalostus?

Hirnuvassa maailmanlopussa Arto Paasilinna katselee elämää hevosen sekä ihmisen silmin. Hän kuljettaa lukijan hevoskyydillä viisikymmentäluvulta meidän päiviimme, ja välillä mennään kovalla metakalla täyttä laukkaa.
------------------------------------------
Arto Paasilinna: Ihmiskunnan loppulaukka
ensimmäinen painos
Wsoy 2000

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Leikataan vuotta 2005 ja tilastot puhuvat karua kieltä ihmiskunnan alasajosta. Syntyvyys on hiipunut, sitten romahtanut ja lopulta tyssännyt koko maailmassa. Lemmenleikit maistuvat kuten ennenkin mutta lapsia ei synny.

Hevosmiehet tekevät toki parhaansa. Puhuvien suomenhevosten legendaarinen kouluttaja, entinen eläinlääkäri Tarmo Saamakorpi näyttää mistä väry käy: hän lähtee siitostoimeen hevosmiehen tyylillä. Vanha uskollinen Haaveri-Aaroni ratsunaan hän karauttaa Orimattilan tilaltaan naisiin mutta tällä kertaa jaloin, epäitsekkäin aikein. Ihmissuvun on jatkuttava, ja vanhan konitohtorin värkeissä on vielä varaa.

Mutta ei sota yhtä miestä kaipaa, eikä ikämieheksi jo ehtinyt Saamakorpikaan ihmeitä voi tehdä. Perillinen kuitenkin syntyy, Toivo Armas, potra poika ja syntyessään maailmansensaatio. Poika varttuu Orimattilassa isä-Tarmon hevostilalla kätilöäitinsä Tainan hellässä hoidossa. Hevoset, maineikkaan Eri-Aaronin suomea taitavat jälkeläiset ovat pojan parhaita ystäviä.

Miten maailma asettuu, kun se vähin erin hiljenee? Miten asiansa ja elämänsä ratkaisee ihmiskunnan nuorin mies? Työsarkaa on lujasti, niin miehellä kuin pollellakin. Toivo Armas ja Humu-Aaroni ovat tiukan haasteen edessä.

Arto Paasilinna vie lukijat uuteen vuosituhanteen mehevässä fantasiassaan. Ihmiskunnan loppulaukka on kolkko ajo, mutta se ajetaan repäisevällä vauhdilla ja tyylillä. Paasilinnan tapaan.
---------------------------------------------
Arto Paasilinna: Kymmenen riivinrautaa
- Eroottinen farssi
Suuri Suomalainen Kirjakerho 2001

Rauno Rämekorvella on takanaan kuusikymmentä korskeaa vuotta, ja vuosien aikana hän on luonut huomattavan aseman sekä mittavan omaisuuden. Syntymäpäiviään jykeväniskainen teollisuusneuvos juhlii komeasti valkotiilisessä rivitalossaan Espoon Westendissä.
Vieraiden poistuttua sankari jää kahden Annikki-vaimonsa kanssa. Heillä on nyt pulma: Annikin astman vuoksi valtaisat kukkalaitteet on saatava ulos talosta. Rämekorpi tilaa taksimies Seppo Sorjosen kyyditsemään kukat kaatopaikalle ja ylimääräiset juhlaherkut Rämekorven tehtaalle työväen maisteltavaksi. Mutta toisaalta. Sääli kauniita kukkia olisi pois viskata. Uhmaikään ehtinyt johtaja rakastaa naisia ja tuntee heitä aika liudan. Kyllä he kukista ilahtuisivat. Frakkiasuinen teollisuusneuvos ja Sorjonen suuntaavat Ämmässuon sijasta kukkaiskierrokselle pääkaupunkiin ja sen lähiympäristöön. Antajan ja saajan osat vaihtuvat tiuhaan, kun Rauno Rämekorpi kohtaa kymmenen rakasta riivinrautaansa, eikä kenenkään elämä jää aivan entiselleen.
Romaanissa Arto Paasilinna tutustuttaa lukijan hurmaavaan ja monenkirjavaan naiskaartiin. Kolmikymppinen hitsaaja on joukon nuorimpia, ja iäkkäin, kenttäpiispan leski, on seitsemänkymmenen iässä vielä valloittava ilonpitäjä. Jokaista Paasilinna kuvaa lempeästi, joskin ronskilla otteella.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 89 vrk 13 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

10 € Sulkeutuu 89 vrk 13 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.