Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!
 

 

1. AUTTAVAT KÄDET. 1977 Suomen Vapaa Ulkolähetys. 68-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Auttavat kädet (1977) kirja kertoo lähetystyöstä Afrikassa. Suomen Vapaa Ulkolähetys toimeenpani 1975–76 yhteistyössä Suomen Kirkon Sisälähetysseuran Kirkon Hankintakeskuksen kanssa Lähetyksen Kehitysapu Etiopia-Kenia-keräyksen. Tästä työstä, keräyksestä, sen toimeenpanosta ja kohteista tässä kirjasessa kerrotaan. Suomen Vapaa Ulkolähetyksen kautta oli 1976 eri kentillä työssä yhteensä 220 lähetystyöntekijää, evankelistoja, opettajia, sairaanhoitajia, kätilöitä, teknikoita, kirvesmiehiä, jotka sanoin ja teoin julistavat Hyvää Sanomaa. Etiopiassa heitä oli 25 ja Keniassa 49. Etiopiaan ensimmäinen lähetysasema perustettiin 1953 ja 1976 toimintapisteitä oli kymmenen neljässä Etiopian maakunnassa. Lähetystyö Etiopiassa on ollut mahdollista vain sosiaalisen työn ohella. Etiopian sotilashallitus on toivonut Suomalaisen Lähetyksen jatkavan ja laajentavan työtään siellä. Kirjassa lähetystyöstä kertovat Kalevi Helimäki, Martti Miiros, Pauli Runolinna, Maria Serenius, Sirkku Mikkelä ja Aino Roininen, Tauno Klén (sähköasentaja), Toivo Keränen (rakennusmestari), Meeri Virtanen, Eino O. Ahonen, Anna Kupiainen, Jouko Koski, Salme Poukka, Pauli Rantanen, Åke Söderlund (Keniasta), Simon Thuku (Lähetyksen Kehitysapukomitean kenialainen jäsen) sekä Unto Kunnas (Suomen Vapaa Ulkolähetys ry:n johtaja 1969–1979).

Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Suomen Vapaa Ulkolähetys perustettiin 1927 ja rekisteröitiin 1950. Järjestön perustamisen avainhenkilö oli Venäjällä ja Mantsuriassa lähetyskokemusta hankkinut pastori Nikolai Pöysti (1893-–1947), joka toimi Kiinassa Suomen helluntaiherätyksen ensimmäisenä virallisena lähetyssaarnaajana. Yksi Suomen helluntaiherätyksen merkittävimmistä lähetyspioneereista, Toimi Yrjölä (1909–1989), ehti työskennellä perheineen 25 vuotta Kiinassa ennen siirtymistään Ceylonille ja myöhemmin uuden hankkeensa, Aasian merillä seilanneen lähetyslaiva Ebeneserin ruoriin. Suomen Vapaa Ulkolähetyksen yhteyteen perustettiin 1974 Lähetyksen Kehitysapu (LKA) vastaamaan sosiaalisesta työstä. Humanitaarisen avun alkusysäys oli Etiopian järkyttävä nälänhätä 1980-luvun alussa. Vuosien kuluessa LKA:n toiminta laajeni, ja se saavutti myös tunnustusta luotettavana ja tehokkaana avustusjärjestönä. LKA:n työtä tukemaan syntyi kirpputoriketju, joka tunnetaan nykyään nimellä Fida lähetystorit. Suomen Vapaa Ulkolähetys ry ja Lähetyksen Kehitysapu olivat alusta alkaen juridisesti samaa kokonaisuutta, joka vuodesta 2001 toimii nimellä Fida International ry.

 

2. Karl ja Debbie Dorzbach: TERRORISTIEN VANKINA. DOKUMENTTI ETIOPIAN LÄHETYSKENTÄLTÄ. 1975 Kuva ja Sana. 176-sivuinen nidottu kirja, kansissa taittumia, muuten ehjä ja siisti, nimilehdellä 'Arvosteltavaksi'-leima, ei (muita) merkintöjä. Kirjassa on viisi sivua valokuvia.

Terroristien vankina. Dokumentti Etiopian lähetyskentiltä (1975; Kidnapped) sijoittuu Etiopiaan. Toukokuun 27 päivänä 1974 Debbie Dortzbach, raskaana oleva 24-vuotias lähetyssairaanhoitaja Etiopian Eritreassa, kulkee tavanomaisella kierroksella lähetyssaairaalassa. Yhtäkkiä hän seisoo silmätysten pistoolia pitelevän Eritrean vapautusrintaman terroristin kanssa. Se, mitä tapahtuu seuraavan 26 vuorokauden aikana, pitää maailmaa kuin kuristusotteessa. Lähetyssaarnaajasta kieltäydytään maksamasta lunnaita. Hänet aiotaan surmata... Kidnapattu lähetyssaarnaaja Debbie ja hänen miehensä Karl – joka johti vapauttamisoperaatioita mitä moninaisimmissa tehtävissä – ovat kirjoittaneet menestyskirjan: yhteisen dokumenttinsa Jumalan ihmeteoista epävarmuuden, vallankumouksen ja vihan maailmassa. Terroristien vankina on kaikkea: se on jännittävä, liikuttava, romanttinen kirja. Mutta ennen kaikkea se on ainoalaatuinen uskon todistus. Suomalaisillekin läheisen Etiopian keskellä Jumalan ihmeet seuraavat toisiaan.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 2 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 58 vrk 2 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.