Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Basilika on aromikas yrtti, jota käytetään tomaattiruoissa, mozzarellan kaverina ja pestojen ainesosina. Sopii moniin ruokiin ja leivän päälle. Basilika on yksivuotinen. Kasvaa 30-50cm korkeaksi pensaaksi. Tuoksuu hyvältä, rakkauden, ilon ja onnen yrtti. 

Kylvä maalis–huhtikuussa muutama siemen per ruukku. Siemeniä ei tarvitse juurikaan peittää. Kastele multa kosteaksi. Pidä kylvös kosteana koko itämisen ajan, multa ei saa kuivua välillä. Muutenkin basilikaa pitää kastella säännöllisesti koko kasvuajan, mutta ei saa olla jatkuvasti märkä.

Latvo taimien latvat ensimmäisen kerran, kun versoissa on useampia kasvulehtiä. Anna kasvaa taas muutama sentti ja latvo uudelleen.

Hallanarka eli istuta taimet avomaalle tai kasvihuoneeseen vasta, kun hallan vaara on varmasti ohi. Suojaa keväällä ja syksyllä viileiden ilmojen lähestyessä hallaharsolla. Viihtyy aurinkoisella, lämpimällä ja suojaisella kasvupaikalla ravinteikkaasta mullassa. 

Basilikan satoa voi korjata koko kasvukauden. Kun leikkaa versonkärkiä ja lehtiä jatkuvasti, kasvusto tuuhenee. Jos leikkaat kerralla paljon, anna taimen kasvaa sadonkorjuun välillä.

Poista kukkanuput, sillä kukinta kitkeröittää basilikan maun eikä lehtiä enää kasva samalla tavalla.

Siemenannos on reilunkokoinen. Annospussin hinta 2 euroa ja postitus 2,30 e. Samassa kuoressa tulee monta annospussia.

 

Minulla on muitakin siemeniä myynnissä mm. palavarakkaus, punahattu, puna-ailakki, iltahelokki, vaaleanpunainen malva, valkoinen malva, kehäkukka, jaloritarinkannus, keltasauramo, akileija, lehtosinilatva, ukontulikukka, ruohosipuli, kamomilla, neidonkieli, nurmikaunokki, päivänkakkara, harjaneilikka, käenkukka, isomaksaruoho, väinönputki, basilika, punahattu, päivänkakkara, narsissitupakka, silkkiunikko, kessu eli palturintupakka, sormustinkukka.  

Ostaja maksaa postikulut. Saat maksuyhteystiedot automaattiviestinä, huudon suoritettuasi. Laitan postia tulemaan, kun maksu näkyy tilillä. Voit ilmoittaa, kun olet suorittanut maksun, niin tiedän laittaa postia tulemaan. Kiitos! :)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Ilmoitus on sulkeutunut 1.5.2024 5:48
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.