Kuvaus

Beverley Naidoo: TULIKETJU. Suomentanut Paula Havaste. Kannen piirros ja ulkoasu: Vincent Bakkum. 1991 Otava. 195-sivuinen sidottu kirja (21 x 14,5 cm), kannet ylipainettu, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Tuliketju (1991: Chain of Fire 1989) on raju, tositapahtumiin perustuva nuortenromaani mustan tytön taistelusta rotusortoa vastaan. Eräänä aamuna eteläafrikkalaisen Bophelongin kylän asukkaat huomaavat herätessään, että heidän asumustensa oviin on röyhkeästi maalattu numeroita. Hallitus on päättänyt purkaa kaikki kylän rakennukset ja siirtää mustat pois synnyinseuduiltaan erillisille "kotimaiksi" kutsutuille alueille. Järkyttyneet koululaiset alkavat suunnitella vastarintaa. Rauhanomainen mielenosoitusmarssi päättyy kuitenkin poliisin väliintuloon, jossa monet lapset loukkaantuvat vakavasti. Jatkaako tästä huolimatta kapinointia vai alistuako valkoisen hallituksen tyranniaan? Tähän kysymykseen joutuu vastaamaan myös 12-vuotias Naledi.

Beverley Naidoo (s. 1943 Johannesburg, Etelä-Afrikka) on eteläafrikkalainen lasten- ja nuortenkirjailija. Opiskelijana hän kyseenalaisti apartheid-järjestelmän ja hänet pidätettiin 21-vuotiaana toiminnasta Etelä-Afrikan vastarintaliikkeessä. Vuonna 1965 hän muutti Englantiin ja avioitui, myös hänen miehensä oli tullut maanpakolaisena Etelä-Afrikasta. Beverley Naidoon teoksista on suomeksi ilmestynyt Tuliketju (1991: Chain of Fire 1989).

Paula Havaste (s. 1962 Rovaniemi) on kirjailija ja tiedekeskus Heurekan teematuottaja. Aikaisemmin hän on työskennellyt Kansallisteatterin tiedottajana.

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 87 vrk 23 h 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 87 vrk 23 h 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.