Kuvaus

DVD on UUSI tehtaan muoveissa ! Ruotsi & Englanti  92min .

Angela Davis dokumenttielokuvassa Black Power Mixtape

 

 

 

Sähäkkä kollaasielokuva mustien pantterien noususta ainutlaatuisen, Ruotsin tv:n arkistoista löytyneen filmimateriaalin ja musiikin keinoin kerrottuna.

Black Power Mixtape

 

 

Black Power Mixtape on harvinaisesta filmimateriaalista ja hienosta musiikista rakennettu komea ja sähäkkä kollaasielokuva Black Power -liikkeen noususta roturistiriitojen ja Vietnamin sodan jakamassa Amerikassa 1960-luvun lopulla. Kuviin ovat tallentuneet monet Black Power -liikkeen johtajat kuten Angela Davis, jota on haastateltu vankilassa, sekä Stokely Carmichael, jota on kuvattu äitinsä kotona. Mukana ovat myös Eldridge Cleaver, Bobby Seale ja Huey P. Newton.

Ruotsin televisiolle SVT:lle vuosina 1967–1975 kuvatus uutis- ja ajankohtaismateriaalista sekä upeasta uudesta musiikista kootun "kokoelmakasetin" eli kompilaatioelokuvan on ohjannut Göran Hugo Olsson. Elokuvan ääniraidalla, uusissa haastatteluissa puhuvat muun muassa Erykah Badu, Harry Belafonte ja The Rootsin Questlove, joka on myös tuottanut elokuvan musiikin.

Black Power Mixtape sai tv-ensi-iltansa mustaa valtaa käsitelleessä Teemalauantaissa helmikuussa 2014. Myös Olssonin aiempi dokumenttielokuva Am I Black Enough for You on esitetty Teemalla. Olssonin uusin ohjaus Concerning Violence esitetään Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla syyskuussa 2014 sekä myöhemmin Ylessä.

Yle Teema 19.9. klo 23.15

    Näytä lisää Näytä vähemmän

    Osta heti

    Sulkeutuu 58 vrk 15 h 42 min
    Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

    Osta heti

    Lisätiedot

    Maksaminen ja toimitus

    5 € Sulkeutuu 58 vrk 15 h 42 min

    Myyjän muut ilmoitukset

    Katso lisää

    Kysymykset

    Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
    Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.