Kuvaus

[AC0118]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI

Kuvanmukainen, HYVÄSSÄ ISKUSSA iskussa oleva Teos HOLLYWOOD SOTAELOKUVIEN ystäville.

Carl Boggs & Tom Pollard: HOLLYWOODIN SOTAKONE 

Yhdysvaltain militarismi ja populaarikulttuuri

TÄMÄN LUETTUASI HALUAT NÄHDÄ SUOSIKKIELOKUVASI – UUSIN SILMIN

Puolustusministeriö on osallistunut alkuajoista lähtien sota- ja taisteluelokuvien tukemiseen luovuttamalla Hollywoodin käyttöön avustajia, kalustoa, asiantuntijoita ja rahaa. Vastalahjaksi se on päässyt tutustumaan käsikirjoituksiin – ja vaikuttamaan niihin. Tätä kumppanuutta kirjoittajat kutsuvat Hollywoodin sotakoneeksi, ja sen heijastumista erityisesti elokuviin he jäljittävät Hollywoodin aamunkoitosta viime vuosina ilmestyneisiin kassamagneetteihin.

Kirjassa käydään läpi yli kolmesataa elokuvaa, joista perusteellisemmin liki sata. Mukaan mahtuvat selkeiden sotaelokuvien lisäksi klassiset westernit, gangsterifilmit, tieteis- ja kauhuelokuvat sekä uusimmat toiminta- ja seikkailuelokuvat. Miltei kaikista löytyy – enemmän tai yleensä vähemmän – kätkettyjä Yhdysvaltain militarismia ja ääri-isänmaallisuutta pönkittäviä viestejä.

Boggs ja Pollard pitävät kautta kirjan silmällä myös sitä, kuinka elokuvat videopelien ja muun sotaviihteen kanssa vaikuttavat suuren yleisön maailmankuvaan niin Yhdysvalloissa kuin muualla maailmassa.

”Hollywoodilla on ollut ratkaiseva rooli, kun militarismia, hypermaskuliinisuutta ja rasismia on iskostettu syvälle amerikkalaiseen psyykeen.”
– Michael Parenti

Carl Boggs ja Tom Pollard ovat National Universityn yhteiskuntatieteiden professoreita, jotka ovat perehtyneet populaarikulttuuriin ja julkaisseet sitä lukuisia artikkeleita ja teoksia.

”valaiseevaa luettavaa kenelle tahansa elokuvasta, sodasta, globalisaartiosta, viihdeteollisuudesta, terrorismista ja Yhdysvaltojen ulkopolitiikasta kiinnostuneille.”
– Kimmo Miettinen, Hämeen Sanomat

”Lue teos, jos haluat ymmärtää amerikkalaisia,siihen on hyvä.”
– Michael Laakasuo, Stimulus

1. painos

Suomentanut Petri Stenman

LIKE

Otavan Kirjapaino Oy, Keuruu 2007

VOITTOHUUTO ja PK.  5.00e ->  TILILLE ja TUOTE POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 79 vrk 9 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

7,95 € Sulkeutuu 79 vrk 9 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.