Kuvaus

C.G. Jung - Symbolit - Piilotajunnan Kieli (4. painos)

Jungin ajattelu on vaikuttanut nykyaikaiseen psykologiaan merkittävästi . Mm. sellaiset termit kuten ekstrovertti, introvertti, ja arkkityyppi ovat jungilaisia käsitteitä.

Merkittävin Jungin teorioista käsittelee piilotajuntaa. Hänen mukaansa piilotajunta ei ole, kuten esim. Freudilla, vain torjuttujen halujen romuvarasto, vaan maailma, joka on yhtä todellinen osa yksilön elämää kuin minän tietoinen ajatteleva olemus. ( Jung 1999 )

Piilotajunnan kielenä ovat symbolit viestintävälineinä unet. Jungin teoria käsittelee ihmistä ja hänen symbolejaan ja tulkitsee niiden avulla ihmisen suhdetta omaan piilotajuntaansa.

Uni on näkijälle kohdistettua suoraa, persoonallisesti merkitsevää kommunikaatioita – viestejä, jotka sisältävät koko ihmiskunnalle yhteisiä symboleja. Unia voidaan kuitenkin tulkita ainoastaan yksilöllisesti.

Primitiiviset kansat ovat säilyttäneet yhteyden arkaaiseen minäänsä, he osaavat kuunnella perusvaistojaan. Entisaikaan ihmiset eivät pohtineet symbolejaan, vaan elivät ne piilotajuisesti. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 66 vrk 23 h 58 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

93 € Sulkeutuu 66 vrk 23 h 58 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.