Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

CHE GUEVARA VASTA-ALKAVILLE JA EDISTYVILLE. Sergio Sinay & Miguel Angel Scenna. Suom. Jouni Pirttijärvi. 2002 Jalava. 176-sivuinen nidottu kirja, lukematon, nurkissa pientä taittumaa, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Che Guevara vasta-alkaville ja edistyville (2002; Che Guevara principiantes 1996) on historiaa sarjakuvamuodossa. Argentiinalaiset Sergio Sinay ja Miguel Angel Scenna ovat koonneet myyttisen vallankumoussankari Che Guevaran värikkään elämän ja hänen monitahoisen toimintansa sarjakuvaksi. Kirja valottaa tiivistetyssä muodossa Chen elämää ja ajatuksia. Ernesto ”Che” Guevara oli viime vuosisadan legendaarinen vallankumousjohtaja ja -ideologi. Hän antoi merkittävän panoksen Latinalaisen Amerikan vallankumouksellisissa liikkeissä. Che oli syntyään argentiinalainen, mutta hänestä tuli Kuuban vallankumouksen sankarihahmo ja Fidel Castron oikea käsi.

Che Guevara (Ernesto Rafael Guevara de la Serna; 1928 – 1967) oli argentiinalaissyntyinen vallankumouksellinen sissijohtaja ja huomattava marxilainen poliittinen hahmo. Guevara oli Fidel Castron johtaman 26. heinäkuuta -liikkeen jäsen. Liike otti 1959 vallan Kuuban presidentti Fulgencio Batistalta Kuuban vallankumouksen jälkeen. Guevarasta tuli Kuuban uudessa valtahierarkiassa toinen heti Castron jälkeen. Hän toimi lyhyen aikaa kansallispankin johtajana sekä teollisuusministerinä, mutta siirtyi takaisin vallankumoukselliseen toimintaan. Hän yritti tuloksetta käynnistää vallankumouksia useissa maissa, erityisesti Kongon demokraattisessa tasavallassa ja Boliviassa. Toimiessaan Boliviassa pienen sissiryhmän johdossa hän jäi Bolivian armeijan yksikön vangiksi 8. lokakuuta 1967. Bolivialaiset teloittivat Guevaran seuraavana päivänä.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


6 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 11.4.2024 20:03
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.