Kuvaus

Två olika exemplar av samma bok säljes till priset 2 euroa + frakt 7 euro inom övirga Finland (utom till Åland (se nedan) = 8 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)

  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta (=Köp). Du får ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Meddela säljaren per epost vilket exemplar du vill köpa. Betala enligt instruktionerna eller be om räkning per mejl. Boken skickas så snart betalningen registrerats på säljarens konto.
  • Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.
  • .

Välj ett av följande exemplar:

1) Stanley Loomis: Den farliga vänskapen - Marie Antoinette, Axel von Fersen och flykten till Varennes

  • Bonniers, 1973
  • inbunden, 319 sidor, några bilder
  • skyddsomslaget saknas, men största delen av bilden har räddats och limmats på frampärmen. Skyddsomslagets texter finns också limmade innanför pärmarna. Annars är boken i gott skick.

ELLER

2) Stanley Loomis: Den farliga vänskapen - Marie Antoinette, Axel von Fersen och flykten till Varennes + vykort i färg föreställande Marie Antoinette och Versailles som ingår i köpet

  • Bonniers, 1973
  • inbunden, 319 sidor, några bilder
  • skyddsomslaget lite trasigt vid ryggen och hela pärmen inklusive skyddsomslaget är täckt med självhäftande bokplast. Ev. har boken någon gång varit på ett bibliotek, men det finns inga stämplar kvar vare sig på pärmen eller inne i boken. Bokens första tomma sida saknas helt och det finns en pappersremsa limmad mellan inlagan och frampärmen. En bit vitt papper finnas limmat på titelbladet under själva titeln. (se huutonets sista bild!) Svaga fäckar i hörnet på några sidor i bokens början.
  • Vykortet ingår i priset på 2 euroa, men om du inte vill ha vykortet går det bra att få det här exemplaret billigare: 1 euro´+ frakt 6 = 7 (Boken + vykortet = 2 euro + frakt 6 = 8 euro)

 

PPRESENTATION AV INNEHÅLLET:

Det började en vinterkväll 1773 på en operabal i Paris, där en glad och nöjeslysten prinsessa intresserade sig för en ung vacker främling. Främlingen var den svenske greven Axel von Fersen och den unga prinsessan var Marie Antoinette, blivande drottning av Frankrike..."

Den farliga vänskapen är ett spännande historiskt reportage och en gripande människoskildring, som ger det kanske hittills fylligaste porträttet av en motsägelsefull och fascinerande kvinna, Marie Antoinette.

Detta är berättelsen om den förtrolighet som utvecklades mellan Axel von Fersen och Marie Antoinette, och som blev till kärlek. Och om de ödesdigra följder denna kärlek fick för dem båda. Det är en historia som fascinerat och förbryllat historiker långt in i vår tid.

Var von Fersen drottningens älskare i fysisk mening? Hur trofast var hans kärlek? Kände Ludvig XVI till förhållandet? Vilken roll spelade von Fersen i den kungliga familjens katastrofala flyktförsök till Varennes?

Genom att söka sig tillbaka i samtida dokument, brev och vittnesmål har författaren Stanley Loomis försökt besvara dessa och en lång rad andra högintressanta frågor. Loomis ger också en levande bakgrundsskildring av hovlivet kring den unga drottningen som endast 14-åring giftes bort med den klumpige 16-åring som slumpen utvalt att bli Ludvig XVI av Frankrike.

Bokens huvuddel handlar om det allra mest dramatiska äventyret i Marie Antoinetts liv, flykten till Varennes, då felaktiga beslut och olyckliga tillfälligheter staplats på varandra på ett sätt som ingen romanförfattares fantasi kunnat göra mer spännande.

Författaren var en amerikansk förlagsman med specialintresse för franskt 1700-tal. Han har skrivit framgångsrika böcker tidigare, bl a en om Madame du Barry och en om Paris under revolutionens terror.
 

sökord: Frankrikes historia sanna kärlekshistorier berömda kärlekspar franska revlolutionen 1700-talet biografier Paris franska hovet

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 101 vrk 23 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 101 vrk 23 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.