Tuote on myyty käyttäjälle mitamo hintaan 5 €

Kuvaus

La peinture gothique. Text par Jacques Dupont et Cesare Gnudi

  • Sarja: Les Grands Siecles de la Peinture; Skira, 1954
  • Kovakantinen kirja; isokokoinen: koko n. 25 x 28 cm; 149 sivua, runsas värikuvitus (kirjan kuvat ovat kirjaan liimattuja erikseen painettuja kuvvia) teksti ranskankielellä
  • Kirjaston poistokirja ilman kansipaperia. Kirjan sisällä kirjaston merkintöjä. Ensimmäisellä ja viimeisellä aukeamalla myös vähän kellertäviä tepin jättämiä jälkiä
  • HINTA: 8 euroa + toimituskulut 7 euroa Suomessa= 15 euroa. Samaan pakettiin mahtuu halutessa muitakin saman myyjän kiroja. (Huomio: Ahvenanmaalle kalliimmat toimituskulut. Kysy myyjältä)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Erittäin hieno taidekirja, joka esittää eurooppallaisen keskiajan hienointa maalaustaidetta ja kirjamaalausta.

Gotiikan taide oli keskiajan taidetta, joka kehittyi Ranskassa romaanisesta taiteesta 1100-luvun puolessa välissä ja jota johti samanaikainen goottilaisen arkkitehtuurin kehitys. Gotiikan taiteessa pääasiallisia taiteenaloja olivat kuvanveisto, paneelimaalaus, lasimaalaus, freskot ja kuvitetut käsikirjoitukset.

Gotiikan maalaustaide kehittyi yhtenäiseksi kansainväliseksi tyyliksi 1400-luvun alkuun mennessä. Sille olivat ominaisia liehuvahelmaiset draperiat, naturalismi ja kasvonpiirteiden kauneutta tai "sievyyttä" korostava kuvaus, mistä on tullut nimi kaunis tyyli. Tyyli sai alkunsa Burgundissa. Myös taulumaalaus virkistyi, kun maalatut paneelit yleistyivät alttarilaitteissa 1300-luvulla. Kultataustaiset Duccion Maesta (Kristus ja Madonna valtaistuimella) Sienan katedraalissa ja Simone Martinin Marian ilmestys ovat kansainvälisen gotiikan hyviä esimerkkejä.

Kirjamaalaus oli tärkeä taiteenala keskiajan taiteessa yleensä. Pariisista muodostui tärkeä kirjamaalauksen keskus 1200-luvulla, jolloin hoveihin alettiin tehdä kuvallisia seikkailu- ja rakkauskertomuksia. Näitä aiheita kuvattiin myös gobeliineissa ja maalauksissa.

1300-luvun taiteilijoista Giotton katsotaan jo ennakoivan renessanssia. Hänen teoksissaan on silti yhä gotiikan maalauksen tunnusmerkkejä, kuten hienostunut viivan käyttö, sirosti taipuvat ihmishahmot ja tyylittely.

Gotiikan ajan taiteilijoita olivat mm Duccio di Buoninsegna (1255–1318), Simone Martini (1285–1344), Jacquemart de Hesdin (1350–1410 ranskalainen miniatyyrimaalari), Gentile da Fabriano (1370–1427 italialainen taidemaalari), Lorenzo Monaco (1370–1425 italialainen taidemaalari) Mestari Francke (1380—1440 saksalainen taidemaalari), Fra Angelico (1395–1455 italialainen taidemaalari), Jacopo Bellini (1400–1470 italialainen taidemaalari), Boucicaut’n mestari ranskalainen kirjamaalari, Limbourgin veljekset 1400 hollantilainen kirja- ja miniatyyrimaalari ym

hakusanat: taidehistoria keskiaika Euroopan historia Ranska Italia maalaustaiteen historia gotiikan maalaustaide kirkkotaide kirjamaalaukset medeltiden konsthistoria gotisk målarkonst taidekirjat kulttuurihistoria Ranska ranskankieliset kirjat böcker på franska

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


5 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 9.4.2024 14:45
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.