Kuvaus

Suomiprintti.
Loistava länkkäri.
Kunto ok. Pari hiusjälkeä.
Huippunäyttelijät.

El Dorado (engl. El Dorado) on Howard Hawksin ohjaama yhdysvaltalainen lännenelokuva vuodelta 1967. Sen juoni on hyvin samankaltainen kuin Hawksin Rio Bravossa (1959), ja hän teki vielä kolmannenkin hyvin samankaltaisen lännenelokuvan, Rio Lobon. Kaikissa niissä pääosaa näyttelee John Wayne. El Doradossa pääosissa ovat Waynen lisäksi Robert Mitchum ja nuori James Caan.

Juoni

Cole Thornton (Wayne) saapuu El Dorado -nimiseen pieneen kylään. Siellä hän tapaa vanhan tuttavansa J. P. Harrahin (Mitchum). Paikallinen pomo Bart Jason pyytää Colea ”vuokrapyssyksi”, mutta Cole kieltäytyy. Paluumatkalla Jasonin luota hän ampuu vahingossa erästä MacDonaldin poikaa ja vie pojan kotitilalleen. Sitten MacDonaldin tytär ampuu Colea. Cole jää henkiin, mutta luoti jää selkään. Tämän jälkeen Cole lähtee El Doradosta.

Kun hän palaa puolen vuoden päästä, hänellä on Mississippi-niminen nuori mies (James Caan) mukanaan. Mississippi heittää veistä äärimmäisen taitavasti, mutta on ampujana täysin toivoton; J. P. on alkoholisoitunut. He saavat kuitenkin seriffin kuntoon ja lähtevät hakemaan MacDonaldin toisen pojan ampujaa. Selkkauksessa J. P. saa luodin jalkaansa. Samalla he pidättävät Jasonin ja laittavat hänet putkaan odottamaan liittovaltion seriffiä. Cole jää vangiksi, ja hänet vaihdetaan Jasoniin. Myöhemmin MacDonaldin kolmas poika joutuu vangiksi, ja MacDonaldin on vaihdettava hänet vesioikeuksiinsa. He onnistuvat kuitenkin saamaan Saul MacDonaldin takaisin, ja Cole ottaa mittaa McLeodista ja voittaa hänet.

Arviot

Wayne ja Mitchum kannattelevat elokuvaa roolityöllään, arvioi P. A. Tv-viikossa. Hän pitää elokuvaa tyypillisenä hawksilaisena sekoituksena.[2]

Näyttelijät

 John Wayne … Cole Thornton  

 Robert Mitchum … seriffi J. P. Harrah  

 James Caan … Mississippi  

 Arthur Hunnicutt … Bull Harris  

 Charlene Holt … Maudie  

 Michele Carey … Josephine ”Joey” MacDonald  

 Ed Asner … Bart Jason  

 Christopher George … Nelson McLeod  

 R. G. Armstrong … Kevin MacDonald  

 Paul Fix … tohtori Miller  

 Robert Donner … Milt  

 Jim Davis … Jim Purvis  

 Adam Roarke … Matt MacDonald  

 Johnny Crawford … Luke MacDonald  

 John Mitchum … Elmer  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 11 vrk 19 h 22 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 11 vrk 19 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.