Kuvaus

Emil Danielsson "Valoisa mieli" toimittanut Marja-Liisa Rönkkö, kirjan on kustantanut Galleria Akseli ja Tyrvään seudun Kotiseutuyhdistys ry. 2017

Emil Danielsson (1882–1967) kuvitti vuosikymmenten ajan nykyisen Sastamalan alueen maisemia maalatessaan Pirunvuorella sijaitsevassa Kivilinnassaan. Hänelle kaikkein tärkeintä elämässä oli maalaaminen, itse maalausprosessi, jota hän ei halunnut häiritä epäolennaisuuksilla ja arkipäiväisyyksillä. Pohjimmaisena Danielssonin mielenmaisemassa hohtelivat Tulan kaupungin kymmenien kirkkojen sipulikupolit ja niiden vaiheilla soinut kellojen kumina ja kilinä. Näihin lomittuivat ulkosaaristomme kesäinen kimallus ja merituulen pullistelemat purjeet. Ja kaiken kruunasivat Firenzen henkeäsalpaavan kaunis kaupunki ja maisemat, joiden hehkua saattoi tarkastella ympäröiviltä kukkuloilta. Tämä Danielssonin mielenmaisema löysi kodin Karkun Pirunvuoren laen ilmasta ja avaruudesta.

Laajan kulttuurihistorian tuntemuksensa avulla dosentti, FT Marja-Liisa Rönkkö maalaa nyt eteemme kokonaisen maailman, Emil Danielssonin maailman. Tämä kirja kuvittaa Suomen historian aikakausia Sastamalan näkökulmasta, mukanaan myös Suomen itsenäistymisen aika, maailman ja Suomen taide-elämän suuntaukset ja Emil Danielsson siinä kaikessa mukana, imemässä vaikutteita, elämässä, olemassa, maalaamassa maailmaa omakseen. Kirja valottaa Emil Danielssonin monipuolista uraa maisemamaalarina. Lisäksi se muuttaa kuvaa Danielssonista taiteilijana ja tuo esiin intiimien tunnelmien kuvaajan, taidokkaan henkilökuvien maalaajan ja suvereenin maailmanmatkaajan. Yhden suomalaisen taidehistorian omapäisistä fauvisteista ja intimisteistä. 

Dosentti, FT Marja-Liisa Rönkön tekemä laaja kartoitus Emil Danielssonista on osaltaan monipuolistamassa Suomen taiteen historian kokonaiskuvaa. Teos on ensimmäinen taidehistoriallinen tutkimus Emil Danielssonin laajasta elämäntyöstä. 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 105 vrk 11 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

32 € Sulkeutuu 105 vrk 11 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.