Kuvaus

Myyn kaksois kappaleeni, (tää vielä löyty- menny ajat sit jo 3 muuta..) Ehdoton TV Kokki legenda Herrasmies käytös ja pukeutuminen Tip-Top, jolla pysyi veitsi ym kädessä ja oli liikkeet hallussa. Näki että on keittiö kilometreja runsaasti takana, oikeita työ tunteja. Ihan eri kun suurimalla osalla TV:N vapisevin käsin räpeltäviä muka-kokeilla.. Toki pysyi lasikin aika hyvin ja tyhjeni vauhdilla..

 

IS 2001:

Televisiokokeista on tullut uuden vuosituhannen tähtiä. Heidän karismansa puree suureen yleisöön jo lähes paremmin kuin pop- tai filmitähtien. Julkkiskokkien tähtisumua yritetään yleensä tuotteistaa mahdollisimman tehokkaasti. Vähintään oma keittokirja kuuluu jokaisen arvonsa tuntevan kuvaruutumaestron repertuaariin.

Yksi tunnetuimmista eurooppalaisista tv-kokeista on brittiläinen Keith Floyd. Pintapuolisesti Floyd yleensä muistetaan ainakin siitä, että hän lorauttelee keitoksiinsa estottomasti viiniä. Paremmin ohjelmaa seuranneet ovat ihastuneet Floydin resepteihin. Mittojen kanssa herra ei yleensä ole turhan tarkka, mutta raaka-aineiden tuoreudesta hän ei tingi.

Nykyisin Floyd ei seikkaile säännöllisesti suomalaisessa televisioruudussa. Lohduksi kokin vannoutuneille ystäville Tammi on julkaissut herran Välimeren-kierroksesta kertovan kirjan. Näyttävästi kuvitetussa kirjassa kolutaan ensin kreikkalaiset, turkkilaiset, ranskalaiset ja espanjalaiset ruokakomerot läpi. Sitten siirrytään Välimeren eteläpuolelle sekä maistellaan muun muassa Tunisian ja Egyptin herkkuja. Sen sijaan monen kulinaristin rakastama Italia jätetään kokonaan väliin.

Herkulliset ruokakuvat saavat veden heti kihahtamaan kielelle. Myös reseptit ovat kiehtovan kiinnostavia. Niinpä ranskalaista sinisimpukka-pinaattigratiinia sekä turkkilaista kananpoikaa ja pistaasipähkinöitä appelsiinikastikkeen kera oli pakko kokeilla heti. Tosin reseptit eivät välttämättä sovi kyläkaupan varassa olevalle kesämökkikokille. Vaikka ruokalajit ovat yksinkertaisia, vaatii raaka-aineiden hankinta hyvin varustetussa ruokakaupassa asiointia.

Kirjassa on reseptien lisäksi runsaasti tietoa eri alueiden ruokakulttuurien ominaispiirteistä. Moni on nähnyt Ranskassa voikukanlehtiä salaattikulhossa. Niiden kreikkalainen tarjoilutapa oliiviöljyssä paistettuna on kuitenkin vieraampi ilmiö.

Floydin opukseen on liitetty postikorteiksi ristittyjä, päiväkirjamaisia osuuksia. Herran persoonallinen ja suora kerrontatyyli ihastuttaa aluksi. Sitten sen kärttyisyys alkaa ärsyttää. Floyd marisee, että Ateena on pelkkä liikenneruuhka ja Kairo kaatopaikka. Santorinia hän kuvailee pitkästyttäväksi turistirysäksi, Cannesin filmijuhlat repivät diivakokin hermoja. Vain Espanja, jossa hän on asunut pitkään, saa täydellisen synninpäästön. 

Floyd Välimerellä tarjoaa kaikesta huolimatta herkullisia lukuhetkiä. Monessa asiassa kokki on myös oikeassa. Esimerkiksi siinä, että sherryn hienostuneisuudella on monia eri asteita tai että tapaksista olisi syytä kirjoittaa vähintäänkin oma kirjansa.

Keith Floyd: Floyd Välimerellä. 

 

Ulkoasu

144 sivua : kuvitettu ; 28 cm

Kieli

suomi

Alkuteoksen kieli

englanti

Huomautukset

Perustuu televisiosarjaan.

JulkaistuHelsinki : Tammi 2001.

Ruoka- ja ravintoaineet. Ruoanvalmistus. Ruokalajit. Ateriat. Tarjoilu
Eri maiden ja alueiden ruokalajit ja ruokakulttuuri

ruokakulttuuri

ruokaohjeet

ruoanvalmistus

matkakertomukset

Välimeren alue

suomennos: Sinikka Pellinen ; Keith Floyd ; [ulkokuvat: Kim Sayer, Mike Connor] ; [ruokakuvat: Michelle Garrett]

ISBN 951-31-1982-3 sidottu KOVAKANSI

 

H U O M taka kannen yläkulmassa selkämyksen edessä "tyhjän päällä " Urassa pikku pinta rikko joka tullut kulma painanteesta / iskeymästä kuljetuksessa tms. Korjattu puuliimalla ja siistitty, pikku arpi jäänyt, ei kovin häiritsevä

 

kirja LUKEMATON

 

 

Huuda, saat ohjeet automaattisesti meiliisi ja Maksa, siinä kaikki. 

 

Shipping to EU = OK ! In all size.

To other countries ONLY by letter mail 

 

Näitä ei pakko lukea:

Jos haluat useamman: pienet / ohuet niin kysy (kirje koko)

Isot / paljon  7€  Kuluilla  =  RAJATON määrä Kirjoja ym KPL määrään tai kokoon katsomatta.

Voit myös tehdä PAKETTI TARJOUKSEN useammalle samaan lähetykseen

Paketille myös NOUTO = OK 

 

Etsitkö jotain? HAKU Linkki kaikkiin kohteisiini:

TEE HAKU Tekijä / Teos listattuihin kohteisiini

Linkit:

Lähes kaikissa kohteissa on käsittelyn / kuljetuksen jälkiä esim kansissa hankaumaa ym. 

Voit kysyä tarkemman katsauksen kohteen kunnosta ennen huutoasi jos kaipaat lisätietoa.

Kirjat varastolla, ei kotona.

Kunto takuu olemassa, mahdolliset mainitsemattomat ISOMMAT viat ovat vahingossa huomaamatta jääneitä virheitä. OTA YHTEYTTÄ ennen kuin annat nega/neutraali palautteen, sovitaan asia! En ole 24 / 7 tavoitettavissa, viikonloput poissa. 

JOS ON KOVA KIIRE =  KYSY ENNAKKOON. Toimitus useimmiten lähi  ARKI päivinä maksun saavuttua (sait palautteen)

Yhteys: Tekstari nopein, meili hidas.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 10 vrk 14 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,60 € Sulkeutuu 10 vrk 14 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.