Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ranskalaisen lasten psykoanalyytikon ja kasvatusfilofin ajatuksia lasten ja aikuisten vaikeuksista, varhaiskasvatuksesta ja koulusta.
”Näissä teksteissä on kysymys lasten vaikeuksista ja heidän keinoistaan selviytyä niistä. Kysymys on myös vanhemmista, heidän ahdistuksistaan, tavastaan olla lapsen kanssa, ohjata lapsen elämää.” Dolto katsoi velvollisuudekseen ottaa aktiivisesti osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun lapsen psykoanalyytikon kokemuksensa perusteella. Niinpä tässä kirjassa on äänessä kasvatusfilosofi ja lasten puolestapuhuja, joka vaatii lapselle kunnioitetun subjektin asemaa heti syntymästä lähtien. Varhaiskasvatus oli Dolton suuri huolen aihe, ”digestiiviseksi” nimittämänsä koulu erityisen purevan kritiikin kohde. Doltolla on näkemys siitä, miten lapsi pitää ottaa vastaan ihmisyhteisössä, kuinka hänet kohdataan. Yksi kohtaamisen sovellus on Dolton v. 1979 perustama matalan kyn-nyksen keskus (Maison Verte), jossa psykologian ammattilaisen tehtävä on kohdata tietyllä tavalla niin lapsi kuin hänen seurassaan oleva aikuinenkin. Dolton ajatukset psykoanalyysistä ja sen toteuttamisesta lapsen ja hänen lähipiirinsä kannalta kiinnostavat niitä, joilla vaikeukisa ja on ja niihin apua hakevat.

Asiasanat: lapsipsykologia psykoanalyyttiset-teoriat varhaislapsuus lasten-kehitys vanhempi-lapsisuhde tunne-elämän-häiriöt oidipuskompleksi luonnehäiriöt psykoanalyysi psykoterapia lapset lapsen-asema

ISBN: 9789519860343.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


14,90 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.5.2024 14:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.