Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 ++ ) sidos kansipaperit , Vastapaino 2004 , 1. painos , xiii + 274 sivua , 22 cm , 951-768-132-1 sidottu

" Tämä käännösvalikoima on ensimmäinen Gadamerilta suomennettu teos. Se on erinomainen johdanto hänen ajatteluunsa ja yleisemminkin hermeneutiikkaan sekä sen merkitykseen filosofialle ja tieteille. Ymmärtämisen kehässä teos johdattaa lukijansa uudenlaisen totuuskäsityksen ja hengentieteiden ominaislaadun pariin.

Se valottaa kielen keskeistä asemaa ihmiselämässä, teorian ja käytännön suhdetta sekä kiistakeskustelua dekonstruktion kanssa. Gadamer käy artikkeleissaan keskustelua filosofian historian, varsinkin hermeneuttisen perinteen kanssa. Näin paljastuu hermeneutiikan merkitys oikeustieteelle, teologialle, historialle, kirjallisuustieteelle, sosiologialle, kasvatustieteille - ylimalkaan humanistisille ja yhteiskuntatieteille.

Samalla kirjoitukset avaavat antoisan näkökulman Gadamerin opettajan Heideggerin filosofiaan, josta hän sai tärkeimmät vaikutteensa. Artikkelit toimittanut ja suomentanut Ismo Nikander väitteli filosofian tohtoriksi Heidelbergin yliopistossa, mikä tarjosi oivallisen mahdollisuuden käydä Gadamerin kanssa keskusteluja tämän valikoiman teksteistä. Gadamer antoi suomennoshankkeelle täyden tukensa. "

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

Gesammelte Werke

Kirja

Gadamer, Hans-Georg ; Nikander, Ismo, kääntäjä, kirjoittaja

Vastapaino 2004

Tämä käännösvalikoima on ensimmäinen Gadamerilta suomennettu teos. Se on erinomainen johdanto hänen ajatteluunsa ja yleisemminkin hermeneutiikkaan sekä sen merkitykseen filosofialle ja tieteille. Ymmärtämisen kehässä teos johdattaa lukijansa uudenlaisen totuuskäsityksen ja hengentieteiden ominaislaadun pariin. Se valottaa kielen keskeistä asemaa ihmiselämässä, teorian ja käytännön suhdetta sekä kiistakeskustelua dekonstruktion kanssa. Gadamer käy artikkeleissaan keskustelua filosofian historian, varsinkin hermeneuttisen perinteen kanssa. Näin paljastuu hermeneutiikan merkitys oikeustieteelle, teologialle, historialle, kirjallisuustieteelle, sosiologialle, kasvatustieteille - ylimalkaan humanistisille ja yhteiskuntatieteille. Samalla kirjoitukset avaavat antoisan näkökulman Gadamerin opettajan Heideggerin filosofiaan, josta hän sai tärkeimmät vaikutteensa. Artikkelit toimittanut ja suomentanut Ismo Nikander väitteli filosofian tohtoriksi Heidelbergin yliopistossa, mikä tarjosi oivallisen mahdollisuuden käydä Gadamerin kanssa keskusteluja tämän valikoiman teksteistä. Gadamer antoi suomennoshankkeelle täyden tukensa.

VÄHEMMÄN

Ulkoasu

xiii, 274 sivua ; 22 cm

Kieli

suomi

Alkuteoksen kieli

saksa

Huomautukset

Lisäpainokset: 2. p. 2005.

JulkaistuTampere : Vastapaino 2004

Luokitus

FILOSOFIA. PSYKOLOGIA (udk 1)
Filosofiset suuntaukset (udk 14)
Nykyajan filosofia (ykl 11.5)

Aiheet

hermeneutiikka

ymmärtäminen

filosofia

tiede

totuus

kieli ja kielet

kielifilosofia

tieteenfilosofia

dekonstruktio

tekstit

tulkinta

LISÄÄ

Valmistaja([Nurmijärvi] : Kirjakas)

Lisätiedot

Hans-Georg Gadamer ; valikoinut ja suomentanut Ismo Nikander

ISBN

951-768-132-1 sidottu
978-951-768-132-2 sidottu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 73 vrk 18 h 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

75 € Sulkeutuu 73 vrk 18 h 33 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.