Kuvaus

Suomenkielinen tekstitys löytyy. Kasariklassikko, no doubt!

Haamujengi (Ghostbusters) on vuoden 1984 tieteiskomediaelokuva, joka kertoo yliluonnollisia asioita vastaan kamppailevasta Haamujengistä. Elokuvan pääosissa näyttelevät Dan Aykroyd, Bill Murray, Sigourney Weaver sekä Harold Ramis ja sen ohjasi Ivan Reitman. Elokuvan hitiksi nousseen tunnuskappaleen esitti Ray Parker Jr., joka myöhemmin sai plagiointisyytöksen Huey Lewis & The News -yhtyeeltä.

New Yorkin yliopiston parapsykologisen laitoksen kolme tiedemiestä, Venkman (Murray), Spengler (Ramis) ja Stanz (Aykroyd) saavat potkut työstään, joten he perustavat oman yrityksen jonka toimintaidea on kummitusten jahtaaminen.

Alkuhankaluuksien jälkeen liiketoimet alkavat luistaa, kunnes he saavat asiakkaaksi naisen nimeltä Dana (Weaver), joka väittää jääkaapissaan olevan portti helvettiin. Pian alkaa selvitä että tapauksen taustalla ei ole mikään tusinakummitus vaan muinainen tuhon jumala Gozer on aikeissa syntyä uudelleen.

Lisäksi ympäristöministeriön virkaintoinen työntekijä sulkee Haamujengin laitteet ja tulee samalla vapauttaneeksi kaikki siihen mennessä vangitut aaveet, joka aiheuttaa kaaoksen kaupungilla ja Haamujengi päätyy putkaan. Sieltä heidät kuitenkin vapautetaan taistelemaan Gozeria ja jättimäistä vaahtokarkkimiestä (Marshmallow Man) vastaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät

 Bill Murray  …  Peter Venkman  

 Dan Aykroyd  …  Raymond "Ray" Stantz  

 Harold Ramis  …  Egon Spengler  

 Sigourney Weaver  …  Dana Barrett  

 Ernie Hudson  …  Winston Zeddemore  

 Rick Moranis  …  Louis Tully  

 Annie Potts  …  Janine Melnitz  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 21 h 47 min 21 s
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 21 h 47 min 21 s

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.