Kuvaus

Kaksi havannalaista rokkaria, Ruy ja Tito, järjestää bändinsä ensimmäistä keikkaa romahtamaisillaan olevaan teatteriin ja haaveilee samalla pääsystä ulkomaankiertueelle.Kahden pienen lapsen isä Ruy ja juopottelevan mummonsa rommit kustantava Tito yrittävät samalla selviytyä ahtaalle joutuneessa kotikaupungissaan tekemällä kaikenlaista viatonta, mutta sosialistisessa systeemissä kiellettyä pikkubisnestä.

Porttia paratiisiin raotetaan kaverusten tutustuessa espanjalaisiin tuottajiin, jotka etsivät Kuubasta tuntemattomia kykyjä. Ruy ei epäile käyttää apunaan hyvin toimivaa sex appealiaan, johon lankeaa jopa laskelmoiva levy-yhtiön pomo Marta. Aito kuubalainen saippuaooppera on pian valmis, kun Ruyn vaimo ilmoittaa saaneensa tarpeeksi miehensä syrjähypyistä, samalla kun levy-yhtiö odottaa erityisohjeita Miamin pääkonttorista.

Espanjalaisen Benito Zambranon toinen pitkä elokuva sai ohjaajan palaamaan opiskelukaupunkiinsa Havannaan, jonka lukuisiin tarinoihin hän tutustui jo kouluvuosinaan. Zambrano niitti runsaasti mainetta Andaluciaan sijoittuvalla esikoisellaan Solas (1999).

Toista elokuvaa odotettiin pitkään ja Habana Blues osoitti omaavansa kaikki hitin elementit, mistä todistavat kotimaan mukavat katsojaluvut. Habana Bluesissa ei soi blues, vaan rock, hip hop ja paikoitellen myös raskaampi metalli.

Elokuva on oiva johdatus siihen, millainen musiikki Havannassa soi tänään, kun Buena Vista Social Clubin lapsenlapset ovat ryöstäneet jo aikaa sitten show:n.

Rakkautta & Anarkiaa -elokuva

 

Ensiesitysvuosi
2005

Ohjaus
Benito Zambrano

Käsikirjoitus
Ernesto Chao

Näyttelijät
Alberto Yoel
Yailene Sierra
Ernesto Escalona
Roger Pera
Zenia Marabal
Laris Vega
Aurora Basnuevo
Giordano Serrano
Benito Zambrano

Kesto:
106 min

Tekstitys:
Suomi, ruotsi

 

K-11

Suomijulkaisu

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 80 vrk 11 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 80 vrk 11 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.