Kuvaus

Heimo Lampi: Elämän sykettä

  • Kirjapaja, 1986; kovakantinen kirja, kansipaperit, 119 sivua
  • Kansipaperit reunoilta kuluneet ja hieman korjatut. Kirjan Nimiölehdessä pintakulumaa poistetun tarran jäljiltä, muuten siisti ja ehjä kirja.
  • HINTA: 0,50 euroa + toimituskulut 5 euroa kirjeenä = 5,50
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Heimo Lampi (1920 Hollola – 1998 Helsinki) oli Kouvolan hovioikeuden presidentti, aiemmin muun muassa korkeimman oikeuden jäsen ja sodan aikana menestynyt taistelulentäjä. Lampi toimi myös monta vuotta Kotimaa-lehden kolumnistina.

Tämän kirja sisältää pakinoita, joissa Heimo Lampi juttelee lämpimästi ja suorapuheisesti elämän varrella kertyneistä kokemuksistaan, ihmissuhteista, perimmäisistä kysymyksistä ja yhteiskunnallisista asioista sekä peräänkuuluttaa humaanisuutta ja ystävällisyyttä.

Helppolukuinen ja sympaattinen kirja.

Esimerkkitekstissä Lampi kertoo käynnistä Nytouman luostarissa:

Lähellä Jumalaa

Viikko, unohtumaton viikko, Bytouman Pyhän Jumalanäidin kuolonuneen nukkumisen luostarissa on takanapäin. Mielessäni välkyy kuitenkin yhtenään tuo jylhän Pindos-vuoriston rinteellä yksinäisellä paikalla oleva pieni paratiisi. En saa sitä ajatuksistani pois.

Kirkas vesipuro solisee luostarin kupeella jakaen vikistävää antiaan luostarin asukkaille ja pitäen yllä luostarin puutarhaa. Mahtavat plataanipuut varjostavat puroa ja antavat suojaisan levähdyspaikan ylhäältä vuorilta laskevutuville lammas- ja vuohilaumoille sekä niiden paimenille ja pelottaville paimankoirille. Yksinäinen muuli sammuttaa siinä janoaan.

Luostari on ympäröity korkealla kivimuurilla. Sinne pääsee yksinäinen kulkija vain pienestä potista. Uteliaalla turistilla, joka ei etsi muuta kuin nähtävyyksiä, ei ole asiaa portin sisäpuolelle. Luostari varjelee pyhyyttään.

[...] Yli neljänsadan vuoden ajan ovat ´tuhannet kilvoittelijat rukoilleet tässä kirkossa. Vuosisatojen aikana ovat nuo rukoukset tulleet osaksi tätä pyhää paikkaa. Vielä tänäkin päivänä tulee luostarin ulkopuolelta yksinäinen, vaivattu ihminen tänne ja koko yön rukoukseen vaipuneena purkaa sydäntään... (s. 51-52)

 

hakusanat: elämänkerrat ja muistelmat pakinat lapsenlapset lapset lasten kysymykset isänpäivä huutolaiset auttaminen lähimmiäisen tukeminen tekopyhyys Jumalan läheisyys ortodoksi luostari kerjäläinen suulleni vartija syitä ja seurauksia kiitos kiitollisuus joustavuus eläkeläiset elämäntehtävä elämänonni hiljaisuus sisäinen rauha hengellinen kirjallisuus kristilliset kirjat uskonto kristinusko

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 67 vrk 17 h 46 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

0,50 € Sulkeutuu 67 vrk 17 h 46 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.