Kuvaus

Thor Heyerdahl: I Adams fotspår: En minnesresa

  • Bokförlaget DN, 1999: inbunden bok, 294 sidor, illustrerad
  • Både skyddsomslaget och boken i gott skick
  • PRIS: 2 euro + frakt 7 euro som paket inom övriga Finland, utom Åland (se nedan) = 9 euro 
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

I Adams fotspår är privatpersonen Thor Heyerdahls berättelse om ett äventyrligt liv där personliga minnen och upplevelser vävs samman med hans tankar och syn på livet

Thor Heyerdahl föddes i norska Larvik 1914. Hans mor var darwinist och fadern var kristen och tillika ägare till ett bryggeri. Man skulle kunna tro att vattnet var Thors rätta element, men faktum är att han till vuxna år hade vattenskräck. Inte förrän han i en nödsituation tvingades simma för att överleva, överkom han sin rädsla.
   Boken tycker jag visar på flera av de egenskaper som gjort Thor Heyerdahl till det han blev. Inte minst då att i krissituationen ta fram den inre styrka som han uppenbarligen besitter och utan vilken hans liv idag skulle varit ändat för länge sedan.
   Heyerdahl är en av 1900-talets allra största personligheter. I hans kontaktnät verkar ingå en oändlig mängd celebriteteter och helt vanliga dödliga. Han har erhållit hederstitlar och ordnar av allehanda slag. Kampen har stundom varit svår, särskilt i början av karriären, då den församlade vetenskapen med allehanda medel försökte döma ut honom och hans teorier. De såg honom som en flotteseglande äventyrare som försökte sätta dem på plats. Föga anade de att Heyerdahl var och ännu är en av världens mest kunniga människor om Polynesien och faktiskt en utbildad man.
   Idag är det inte ovanligt att forskare försöker föra ut sina resultat till allmänheten på allehanda sätt. Heyerdahl gjorde det bara så långt mycket tidigare och både i bok- och filmform...

I bokens slut finns både person- och ortregister samt en del kartor.

sökord: memoarer minnen geografi antropologi historia äventyr historia myter självbiografier

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 21 h 4 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 20 vrk 21 h 4 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.