Kuvaus

Aito rauta meteoriitti
Provenienssi: Institute of Meteoritics University of New Mexico USA. Alkuperäisellä vanhalla virheettömällä käsinmaalatulla kokoelmanumerolla K10.115

Wolf Creek muinaisesta kraatterista Australiasta. Tämä Australian suurin meteoriitti kraatteri on myös yksi maailman parhaiten säilyneistä. Isku on uskottu olevan ainakin 300.000 vuoden takaa joka tekee tästä yhden maapallon vanhimmista tunnetuista meteoriiteista. Mainittakoon että materiaalin keräily kraatterista on nykyään laitonta tehden tästä entistä vaikeammin hankittavan näytteen. Lisäksi meteoriittien vienti Australiasta on luvanvaraista, joka vaatii rahaa ja aikaa kuluttavan hyväksytyn paperityön.

Eurooppalainen nimi peräisin läheiseltä Wolf-purolta. Tämä taas nimitetty Robert Wolfen mukaan joka oli malminetsijä ja kaupanpitäjä kultakuumeen aikana.

Yllä kuvatun UNM-tunnistelipukkeen ohella, diplomigemmologin kirjoittama aitoustodistus värivalokuvalla sisältyy tämän kaupan hintaan. Kumpikin toimitetaan raudan ohella kuluitta!

Kuvaus: erikoinen mielenkiintoisen muotoinen fragmentti, peittyneenä näyttävällä autiomaan patinalla. Keskivertoista kyseistä rautaa paljon kiinteämpi kappale.
Väri: ruskea, ja myös osittain punertava joka on meteoriittien halutuin patinaväri ominainen Wolf Creek rautojen parhaimmistolle.
Paino grammaa: 26.98
Mitat mm: 30.5 x 26.3 x 25.5
Viimeisin provenienssi: arvostettu meteoriitti metsästäjä ammattilainen, tieto ilmoitetaan ostajalle.
Muuta: rautameteoriitti on hyvin paljon harvinaisempi kun kivimeteoriitti, näin löydös alueet ovat jo erittäin harvassa. Ainoa, mutta paras Wolf Creek rauta joka minulla on jäljellä kolmesta kappaleesta jotka olin aikaisemmin onnistunut hankkimaan.
Kuvat yllä: kolme ensimmäistä kuvaa meteoriitista (viereisen mittakuution sivu = 1cm). Neljäs kuva on nimikortista. Viides kuva itse kraatterista (kuva informatiiviseen käyttöön. Ei sisälly kauppaan. Photograph by de Benutzer, public domain).
Löytöpaikka: Länsi Australia
 

Ulkopuolisia informatiivisia linkkejä alla

ABORIGINAL ORAL TRADITIONS OF AUSTRALIAN IMPACT CRATERS
http://www.narit.or.th/en/files/2013JAHHvol16/2013JAHH...16..295H.pdf

http://www.passc.net/EarthImpactDatabase/wolfecreek.html
http://meteorite.unm.edu/
http://www.environment.gov.au/cgi-bin/ahdb/search.pl?mode=place_detail;place_id=10162

 

Ellet täytä ostajavaatimuksia ota yhteyttä sähköpostiini gemstonelab@hotmail.com
 

Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.


Painot
Karaatti (ct)
1 ct = 0,2 grammaa
1000 g = 1 kg


Väri
Jalokivien väri voi olla määritetty mahdollisimman huolellisesti ottaen huomioon perusvärin, värisävyn ja värin kylläisyyden.

Perusväri:  jalokiven pääasiallinen väri.
Sävy:  perusvärin vaaleus tai tummuus. Lisäen mustaa väriä = tummempi sävy.
Kylläisyys:  perusvärin voimakkuus tai intensiteetti.

Ellei muuten mainita väri on luokiteltu tässä listauksessa käyttäen päivänvalon ja hehkulampunvalon yhdistelmää.


Puhtausluokitus koskien värillisiä jalokiviä
Termillä "värilliset jalokivet" tarkoitetaan kaikkia jalokiviä lukuunottamatta timanttia. Termi viittaa myös jalokiviin joissa ei ole perusväriä, ja orgaanisiin korumateriaaleihin. Koska puhtausluokitus värikiville on useimmiten vähemmän tärkeää kun niiden perusvärin laatu (toisin kun timantinluokituksessa), on puhtausluokitus huomattavasti väljempi värikiviä luokiteltaessa.

Käytetty asteikko alla:
täydellisestä – hyvinkin sulkeumaiseen
 
FL  (täysin puhdas sulkeumista ja täydellinen hionta)
IF  (puhdas sulkeumista)
VVS1  (lähes puhdas sulkeumista)
VVS2  (lähes puhdas – vähäisiä sulkeumia)
VS1  (vähäisiä sulkeumia – joskus silmin havaittavia sulkeumia)
VS2  (vähäisiä sulkeumia – silmin havaittavia sulkeumia)
SI1  (silmin havaittavia sulkeumia)
SI2  (enemmän silmin havaittavia sulkeumia)
SI3  (silmin havaittavia sulkeumia - sulkeumainen)
I2  (sulkeumainen)
I3  (hyvin sulkeumainen)

On myös tärkeää ottaa huomioon että hyväksytyt puhtausasteet vaihtelevat eri jalokivien välillä. Esimerkiksi smaragdi on erittäin harvoin täysin puhdas ja se voidaan täten helpommin nostaa korkeampaan puhtausluokkaan kun esimerkiksi vihreä turmaliini jota tavataan usein täysin puhtaana. Esimerkkeinä käytetyt smaragdi ja turmaliini eroavat myös skaalan toisessa päässä siinä että markkinat ovat hyväksyneet smaragdin olevan jopa hyvinkin sulkeumainen, ja vastaavanlaisen määrän sulkeumia sisältävä turmaliini ei taas edes yllä jalokiville asetetulle asteikolle. Toinen esimerkki on rubiini joka esiintyy monesti myös hyvin sulkeumaisena, näin se voidaan luokitella markkinoiden hyväksymillä menetelmällä kuuluvan jalokiviluokkaan.


Laboratoriotutkimus
Ellei erikseen mainita on tunnistus ja luokittelu suoritettu normaalissa gemmologisessa laboratoriossa.
Tavalliseen varustukseen kuuluvat mm. seuraavat laitteet:
päivänvalo- (noin 5500-6500 Kelvin), hehkulampunvalo- (15W 40W) ja halogeenivalo, pohjoinen päivänvalo (ei suora), kuituvalaisin, UV-valaisimet, 10-14-20-30x suurentavat luupit, gemmologinen stereozoom biokulaarinen mikroskooppi, tavallinen SKH-tyyppinen refraktometri –ledivalolla -natriumvalolla, diffraktiohila- ja prismaspektroskooppi, polariskooppi, karaattivaaka (Tanita model 1230) käytetty myös hydrostaattiseen punnitukseen, American Weigh CH-2000 vaaka, Leveridge –tyyppinen mittauslaite, GIA:n timantinluokitteluun tarkoitettu mittaviivoitin, raskaat nesteet, Rubin & Son CZ-Master kivisarja 1ct E F G H I J K, Presidium Multitester, dikroskoopit, Chelsea-värisuodatin, Terra-P Dosimeter-Radiometer, ym.


Käsittelymenetelmistä
Menetelmät monesti lisäävät monesti jalokivien arvoa, kauneutta ja joissain tapauksissa kestävyyttä. Kiven väri ja puhtaus voivat olla paremmat kun käsittelemättömässä kivessä, ja täten tehden siitä visuaalisesti puoleensavetävämpiä. Tähti- ja kissansilmäilmiö voidaan joissain tapauksissa tarvittaessa tuottaa tai poistaa. Menetelmät tekevät mahdolliseksi sen että kuluttajille on tarjolla suurempi valikoima tuotteita. Edellämainitut ovat markkina-arvoiltaan myös helpommin saavutettavissa.

Pääasiassa käsitellyt jalokivet voidaan jakaa kahteen eri luokkaan:

Markkinoiden hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. tavallisella tai perinteisellä tavalla lämpökäsitelty rubiini ja safiiri, smaragdi jonka säröjä on täytetty värittömällä öljyllä, jne.
- tai -
Markkinoiden ei hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. diffuusiokäsitelty ja/tai lasitäytetty rubiini ja safiiri, pinnoitetut kivet, jne.
 
Kaikissa myytävissä tuotteissa on tarkka ilmoitus siitä että onko kivi aito luonnossa syntynyt jalokivi. Silloin kun myynnissä on synteettisiä tai jäljitelmiä - gemmologisia tutkimuskokoelmakiviä niin asiasta ilmoitetaan selkeästi. Jalokivien ollessa täysin luonnollisessa tilassa (luonnossa syntynyt väri, optinen ilmiö, jne.) ilmoitetaan että kivi on ”käsittelemätön”. Tarkoitus on olla myymättä rubiineja, safiireja, ym. värikiviä jotka ovat diffuusio-käsiteltyjä, lasitäytteisiä, tms.; kuitenkin jos joskus myynnissä on sellaisia yritetään myös ehdottomasti ilmoittaa asiasta selkeästi. Joissain tapauksissa myytävän tuotteen hinta on niin edullinen ja provisio niin pieni, ettei ole ollut kannattavaa (resursseja) tehdä erillisiä testejä ja tällöin on ilmoitettu ”mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta”.
 

 
Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.
 
Vastaan milelläni sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän
Osta heti
250 €
Sulkeutuu 13 vrk 11 h 31 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 10 palautepistettä.
Osta heti Lisätiedot
Maksaminen ja toimitus
250 € Sulkeutuu 13 vrk 11 h 31 min
Kysymykset