Kuvaus

HOMOSEKSUAALISUUS RAAMATUSSA JA KIRKON OPETUKSESSA

Saarelma Antti (toim.)

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on käynnistynyt keskustelu suhtautumisesta homoseksuaalisiin parisuhteisiin. Raamattu on kirkon uskon ja kristillisen elämän ylin ohje. Kirkon piirissä on kuitenkin erilaisia näkemyksiä ihmiskuvasta, parisuhteista ja seksuaalisuudesta. Niiden taustalla on erilaisia käsityksiä raamatuntulkinnasta ja kristillisestä etiikasta. Samanlaista keskustelua käydään myös muiden kirkkojen piirissä. Tämä kirja esittelee erilaisia näkökulmia aiheeseen.

Kirkon parisuhdelakiseminaarissa tammikuussa 2007 käsiteltiin suhtautumista homoseksuaalisiin parisuhteisiin raamatuntulkinnan ja kirkon opin sekä etiikan ja ekumenian näkökulmista. Kirjaan on koottu seminaarin esitykset. Kirjoittajia ovat piispa Juha Pihkala, hiippakuntadekaanit Kaarlo Kalliala ja Kai Peltonen, pääsihteeri Heikki Huttunen, professorit Jaana Hallamaa, Paavo Kettunen, Antti Laato, Martti Nissinen ja Antti Raunio, dosentit Kari Kuula, Mikael Lindfelt, Matti Repo ja Olli-Pekka Vainio, teologian tohtorit Martti Esko, Jouko Heikkinen, Vesa Hirvonen ja Riitta Särkiö sekä pastori Antti Saarelma.

Asiasanat: homoseksuaalisuus seksuaalisuus seksuaaliset vähemmistöt rekisteröity parisuhde avioliitto kirkko luterilaisuus kristillinen etiikka raamatuntulkinta

Kovakantinen. ISBN: 9789516932852.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 32 vrk 5 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12,90 € Sulkeutuu 32 vrk 5 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.