Kuvaus

Hylyt - Maaliman Kiinnostavimmat Sukelluskohteet - Jack Jackson   

Kovakantinen kirja jossa on 160 sivua - Julkaisuvuosi: 2008 - Tammi - Painos 1.   Toimittanut Jack Jackson -  Suomentanut Antti Apunen 

Hylyt esittelee hienoin kuvin, kartoin ja tekstein maailman merten pohjassa lepäävistä hylyistä kiinnostavimmat ja keskittyy niihin, joille on mahdollista sukeltaa.

Sodat, myrskyt ja inhimilliset erehdykset ovat vieneet upoksiin tuhansia aluksia ja lentokoneita. Monet makaavat tavoittamattomissa syvyyksissä kuten Titanic, mutta monet matalissa rannikkovesissä. Kirja vie meidät "hylkysafarille" maailman kaikkiin valtameriin ja pienemmille merialueille. Suurimpia kohteita ovat sellaiset kuuluisat matkustaja-alukset kuin Lusitania ja Andrea Doria.

Hylyt ovat paitsi historiallisia muistomerkkejä myös eläviä laboratorioita muodostaessaan uutta kasvualustaa koralleille ja muille merieläinten yhdyskunnille. Näin hylyt kiinnostavat yhtä lailla meriarkeologeja, sotahistorioitsijoita ja biosukeltajia. Hylkyjen sokkeloissa sukeltajat voivat myös harjoittaa niitä vedenalaisen suunnistamisen ja liikkumisen taitoja, joita aina tarvitaan sukellettaessa vaikeissa olosuhteissa.

Kirjan vastaavalla toimittajalla Jack Jacksonilla on vuosikymmenten kokemus sukeltamisesta kaikkialla maailmassa sekä sukellusmatkojen johtamisesta. Hän on kirjoittanut runsaasti artikkeleita alan johtaviin lehtiin ja kirjoihin.

Kirjan suomentanut Antti Apunen on pitkäaikainen sukelluksen harrastaja, jolla on kokemuksia sukelluskohteista ympäri maailmaa. Hän on myös kirjoittanut ja ollut kuvaamassa lukuisia sukellusaiheisia artikkeleita.

Asiasanoja: historia, haaksirikot, hylyt, laivalöydöt, merihistoria

Siisti kirjaston poisto 

tk 8 eur ostajalle 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 1 vrk 22 h 8 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 1 vrk 22 h 8 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.