Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Aito luonnon Libyan Lasi
Mahdollisesti muodostunut 29 miljoonaa vuotta sitten asteroidin iskeytyessä maan pintaan suuren atomipommin tavoin, vapauttaen tarpeeksi tuhoavaa voimaa ei ainoastaan nesteyttääkseen kivet, hiekan ja maanperän törmäyspisteessään, vaan myös loiskuttaen tämän sulan sekamateriaalin uloimpaan ilmakehään asti. Ehkä osa poistui maapallon vetovoimasta kokonaan, ja loput tippui takaisin maan pinnalle tulisateena ja sulana lasina.

Materiaali on näinä päivinä geologisesti luokiteltu meteoriitin törmäyksen aiheuttamaksi, eikä tektiitin alkuperäistä iskeytymis-kraatteria ole löydetty. Tätä keltaista materiaalia on tuottanut yksi maailmankolkka, eli syrjäinen Libyan/Egyptin rajan lähistö. Alueella rikastaminen on näinä päivinä tiukasti Egyptin valtion rajoittamaa, eikä tavaraa ole kaupan enää entiseen tapaan.

Suurin hiottu kappale 281.70 karaatin raakakivestä (kuvattu viimeisempänä) pituus 48.2, leveys 37.2, syvyys 31.7

Paino karaateissa: 84.20. Uskon oikean painon olevan hieman alle eli 83.94 ct, näin sillä mestarin vaaka on vanha ja kärsinyt jo pitkän kulutuksen sekä kostean ilman ansiosta.
Puhtaus: vähäisiä sulkeumia, tästä kovin paljon puhtaampana ei kyseinen materiaali esiinny!
Läpinäkyvyys: kirkas tasainen läpinäkyvä / läpinäkyvä-läpikuultava.
Väri: huippuhyvä seksikäs keltainen vihreällä vivahteella, hieman vaalea. Ensimmäinen kuva otettu optimaalisissa valaisuolosuhteissa tuoden esiin vihreän kaikista voimakkaammalla tavalla.
Hionta: viistehionta
Muoto: suorakaide tyyny
Hionnan laatu: hyvä, kaikki viistesärmät ovat ehjät sekä veitsenterävät ml. kulettiviiste. Hyvä kokonaisheijastus.
Mitat mm: pituus 29.29, leveys 26.50, syvyys 21.21
Provenienssi: Geologi V.K.
Löytöpaikka: Great Sand Sea - Läntinen Egyptin aavikko
Käsittelymenetelmät: käsittelemätön

Ellet täytä ostajavaatimuksia ota yhteyttä sähköpostiini gemstonelab@hotmail.com

Ulkopuolisia informatiivisia linkkejä alla

The Mystery Of The Egyptian Desert Glass - BBC Documentary / 49 min
https://www.youtube.com/watch?v=2_9KnjNtwlA

Kannattaa myös vilkaista täysin uskomatonta saavutettua huutokauppatulosta vuodelta 2007
https://www.bonhams.com/auctions/15648/lot/26/Kuvauksessa oleva näyte/näytteet on myytävänä sellaisenaan
Myytävää erää on kaupan ainoastaan yksi kappale. Yksilölliset digitaalikuvat on otettu varsinaisesta kohteesta joka on myynnissä ja joka toimitetaan asiakkaalle.


Painot
Karaatti (ct)
1 ct = 0,2 grammaa
1000 g = 1 kg


Väri
Jalokivien väri voi olla määritetty mahdollisimman huolellisesti ottaen huomioon perusvärin, värisävyn ja värin kylläisyyden.

Perusväri: jalokiven pääasiallinen väri.
Sävy: perusvärin vaaleus tai tummuus. Lisäen mustaa väriä = tummempi sävy.
Kylläisyys: perusvärin voimakkuus tai intensiteetti.

Ellei muuten mainita väri on luokiteltu tässä listauksessa käyttäen päivänvalon ja hehkulampunvalon yhdistelmää.


Puhtausluokitus koskien värillisiä jalokiviä
Termillä "värilliset jalokivet" tarkoitetaan kaikkia jalokiviä lukuunottamatta timanttia. Termi viittaa myös jalokiviin joissa ei ole perusväriä, ja orgaanisiin korumateriaaleihin. Koska puhtausluokitus värikiville on useimmiten vähemmän tärkeää kun niiden perusvärin laatu (toisin kun timantinluokituksessa), on puhtausluokitus huomattavasti väljempi värikiviä luokiteltaessa.

Käytetty asteikko alla:
täydellisestä – hyvinkin sulkeumaiseen

FL (täysin puhdas sulkeumista ja täydellinen hionta)
IF (puhdas sulkeumista)
VVS1 (lähes puhdas sulkeumista)
VVS2 (lähes puhdas – vähäisiä sulkeumia)
VS1 (vähäisiä sulkeumia – joskus silmin havaittavia sulkeumia)
VS2 (vähäisiä sulkeumia – silmin havaittavia sulkeumia)
SI1 (silmin havaittavia sulkeumia)
SI2 (enemmän silmin havaittavia sulkeumia)
SI3 (silmin havaittavia sulkeumia - sulkeumainen)
I2 (sulkeumainen)
I3 (hyvin sulkeumainen)

On myös tärkeää ottaa huomioon että hyväksytyt puhtausasteet vaihtelevat eri jalokivien välillä. Esimerkiksi smaragdi on erittäin harvoin täysin puhdas ja se voidaan täten helpommin nostaa korkeampaan puhtausluokkaan kun esimerkiksi vihreä turmaliini jota tavataan usein täysin puhtaana. Esimerkkeinä käytetyt smaragdi ja turmaliini eroavat myös skaalan toisessa päässä siinä että markkinat ovat hyväksyneet smaragdin olevan jopa hyvinkin sulkeumainen, ja vastaavanlaisen määrän sulkeumia sisältävä turmaliini ei taas edes yllä jalokiville asetetulle asteikolle. Toinen esimerkki on rubiini joka esiintyy monesti myös hyvin sulkeumaisena, näin se voidaan luokitella markkinoiden hyväksymillä menetelmällä kuuluvan jalokiviluokkaan.


Laboratoriotutkimus
Ellei erikseen mainita on tunnistus ja luokittelu suoritettu normaalissa gemmologisessa laboratoriossa.
Tavalliseen varustukseen kuuluvat mm. seuraavat laitteet:
päivänvalo- (noin 5500-6500 Kelvin), hehkulampunvalo- (15W 40W) ja halogeenivalo, pohjoinen päivänvalo (ei suora), kuituvalaisin, UV-valaisimet, 10-14-20-30x suurentavat luupit, gemmologinen stereozoom biokulaarinen mikroskooppi, tavallinen SKH-tyyppinen refraktometri –ledivalolla -natriumvalolla, diffraktiohila- ja prismaspektroskooppi, polariskooppi, karaattivaaka (Tanita model 1230) käytetty myös hydrostaattiseen punnitukseen, American Weigh CH-2000 vaaka, Leveridge –tyyppinen mittauslaite, GIA:n timantinluokitteluun tarkoitettu mittaviivoitin, raskaat nesteet, Rubin & Son CZ-Master kivisarja 1ct E F G H I J K, Presidium Multitester, dikroskoopit, Chelsea-värisuodatin, Terra-P Dosimeter-Radiometer, ym.


Käsittelymenetelmistä
Menetelmät monesti lisäävät monesti jalokivien arvoa, kauneutta ja joissain tapauksissa kestävyyttä. Kiven väri ja puhtaus voivat olla paremmat kun käsittelemättömässä kivessä, ja täten tehden siitä visuaalisesti puoleensavetävämpiä. Tähti- ja kissansilmäilmiö voidaan joissain tapauksissa tarvittaessa tuottaa tai poistaa. Menetelmät tekevät mahdolliseksi sen että kuluttajille on tarjolla suurempi valikoima tuotteita. Edellämainitut ovat markkina-arvoiltaan myös helpommin saavutettavissa.

Pääasiassa käsitellyt jalokivet voidaan jakaa kahteen eri luokkaan:

Markkinoiden hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. tavallisella tai perinteisellä tavalla lämpökäsitelty rubiini ja safiiri, smaragdi jonka säröjä on täytetty värittömällä öljyllä, jne.
- tai -
Markkinoiden ei hyväksymillä menetelmillä käsiteltyihin kiviin;
esim. diffuusiokäsitelty ja/tai lasitäytetty rubiini ja safiiri, pinnoitetut kivet, jne.

Kaikissa myytävissä tuotteissa on tarkka ilmoitus siitä että onko kivi aito luonnossa syntynyt jalokivi. Silloin kun myynnissä on synteettisiä tai jäljitelmiä - gemmologisia tutkimuskokoelmakiviä niin asiasta ilmoitetaan selkeästi. Jalokivien ollessa täysin luonnollisessa tilassa (luonnossa syntynyt väri, optinen ilmiö, jne.) ilmoitetaan että kivi on ”käsittelemätön”. Tarkoitus on olla myymättä rubiineja, safiireja, ym. värikiviä jotka ovat diffuusio-käsiteltyjä, lasitäytteisiä, tms.; kuitenkin jos joskus myynnissä on sellaisia yritetään myös ehdottomasti ilmoittaa asiasta selkeästi. Joissain tapauksissa myytävän tuotteen hinta on niin edullinen ja provisio niin pieni, ettei ole ollut kannattavaa (resursseja) tehdä erillisiä testejä ja tällöin on ilmoitettu ”mahdollisten käsittelymenetelmien paljastamiseksi ei ole tehty tutkimusta”.Kaupan päädyttyä pyydän kohteliaimmin antamaan positiivisen palautteen kaupankäynnistä Kiitos! Jos jostain syystä olette harkinneet jättää neutraalin tai negatiivisen palautteen, esim. jos posti on rikkonut tuotteita (hyvin harvinaista) niin pyydän Teitä ottamaan minuun ensin yhteyttä jotta voimme sopia asiasta sopusoinnussa.

Vastaan sähköposteihin ja erityistoiveisiin useimmiten saman päivän aikana!
Casimir von Schantz F.G.A. D.G.A.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän
Osta heti
555 €
Ilmoitus on sulkeutunut 24.3.2017 13:42
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista ja vähintään 10 palautepistettä.
Osta heti Lisätiedot
Maksaminen ja toimitus
Kysymykset