Kuvaus

Tuula Korolainen & Riitta Tulusto (toim.): Ikäisekseen hyvin säilynyt
Alaotsikko: Satavuotiaan Suomen runoja
ISBN: 9789522886156
Kustantaja: Kirjapaja
Kieli: Suomi
Painovuosi: 2017
Sivumäärä: 176
Sidonta: Sidottu, kovakantinen
Kunto: Hyvä

Muuta: Kansissa pientä kulumaa ja nuhruisuutta.

"Kyntöpellolta konttoriin, kärrytieltä suihkukoneeseen, nuotion hehkusta sähköisen ruudun kajoon. Sadassa vuodessa suomalaiset ovat tehneet huikean aikamatkan, jonka vaiheita ovat seuranneet myös runoilijat. Heidän säkeissään elävät niin pula-ajan nuoripari ja uupunut sotilas kuin bailaava rokkari ja kiusattu nuori. He naurattavat arjen sattumuksilla ja kielen muoti-ilmiöillä.

Teos sisältää yhden runon jokaiselta itsenäisyyden ajan vuodelta. Mukana on niin L. Onervan, Mika Waltarin ja Tommy Tabermanin kaltaisia klassikoita kuin Heli Laaksosen, Tuomari Nurmion ja Markus Leikolan tapaisia nykylyyrikoita. Tähdet ja neonvalot loistavat, lehmänkellot kilkkavat ja kännykät piippaavat, kun vuodet jatkavat kulkuaan räntäsateista kesäöiden hämyyn.

Ikäisekseen hyvin säilynyt nostaa maljan Suomelle ja suomalaisille, ja se on mainio lahjaidea kaikille vuoden aikana juhliville – ikään katsomatta! "

Asiasanat: runous, suomalainen kirjallisuus, runoilijat, runomuodot, runon tulkinta, runoilijan elämä, runouden teemat, runosuuntaukset, lyyrinen ilmaisu, metaforat, vertauskuvat, rytmi, säe, runoanalyysi, runotulkinta, runouden historia, runoteoria, runojen merkitys, kokoelmat, runojen julkaiseminen, runouden vaikutus, runoilijan ääni, runouden tyyli, runoilijan ilmaisu, suomalainen kulttuuri, kansanrunous, nykyrunous, perinteet, modernismi, ekspressionismi, surrealismi, symboliikka, ilmaisun vapaus, runouden merkitys, runouden kauneus, runouden voima, herkkyys, runojen tulkinta, kuvallisuus, kielelliset kokeilut, luonto, rakkaus, elämän merkitys, ihmisyyden kysymykset, yhteiskunnallisuus, identiteetti, naisrunous, kansallisuus, runoilijan rooli, runojen säilyminen, runoilijan vaikutus, runouden arvostus, kirjallisuuden merkitys, runojen symbolit, runouden opetus, kirjallinen perinne, runouden inspiroimat taiteenlajit, runouden kääntäminen, runojen esitys, runotilaisuudet, runouden yhteisöt, runouden lukeminen, runouden vaikutus valtavirtakulttuuriin, runouskokoelmat, runouden kaanon, runouskritiikki, runouden arvostelu, kaunokirjallisuus, antologia, suomenkielinen kirjallisuus, runot, runokokoelma, runoilija, runoilijat, suomalainen, antologiat, lyriikka, suomalaisuus, kansallinen identiteetti, suomalaiset, luontosuhde

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

Samoilla 6,90 € postikuluilla niin monta kirjaa kuin haluat!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 48 vrk 10 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 48 vrk 10 h 22 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.