Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Tarua ja totta Old House Jazz Clubista ja suomalaisesta jazzmusiikista

Wsoy 2006. Kovakantinen. 264 sivua. Kuvitettu. Nimiölehden yläosasta on omistaja saksinut nimensä pois, muuten kansipapereita myöten siisti ja hyväkuntoinen.

Lokakuussa 1957 Pekka Mäyrämäki, Jacob Söderman ja Georg Donner perustivat Helsingin Albertinkadulle Suomen ensimmäisen jazzkerhon. Pariisilaisklubien tapaan siellä saattoivat nousta lavalle kaikki halukkaat jammailemaan ja testaamaan taitojaan. Hämyinen tunnelma ja kodikas ilmapiiri tekivät Old Housesta ikimuistoisen paikan, maan ainoan jazzluolan.

Seitsemän vuoden ajan Claes Andersson , Heikki Sarmanto , Esa Pethman , Iris Rautio , Kaarlo Kaartinen , Christian Schwindt , Esa Katajavuori , Henrik Otto Donner ja monet muut vakijamittelijat kaiuttivat ilmoille milloin swingin tai dixielandin, milloin bebopin tai kokeilevamman jazzin säveliä. Mäyränkoloksi ristitty klubi oli jazz-Suomen miniatyyri, jossa niin moderni jazz kuin monet artistit saivat Suomen ensi-iltansa.

Klubin ydinjäsenten kertomana "Mäyränkolon jazzareita" on nostalginen ja kiehtova kurkistus suljettujen ovien taakse, suomalaisen jazzin merkittävimpiin hetkiin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


12 €
Ilmoitus on sulkeutunut 12.5.2024 12:50
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.