Kuvaus

 Ingmar Bergman elokuvat 6 kpl DVD tekstitetty suomeksi

FANNY JA ALEXANDER (ei kuvissa)
Fanny ja Alexander on Ingmar Bergmanin ohjaama elokuva vuodelta 1982. Bergman leikkasi aineistosta aluksi neliosaisen televisiosarjan, muokkasi siitä teatterielokuvan ja työsti käsikirjoituksesta kirjan. Tarina kertoo hyvin toimeentulevan Ekdahlin teatterisuvun elämästä 1900-luvun alun Ruotsissa kahden lapsen, Fannyn ja etenkin Alexanderin kautta.

KUIN KUVASTIMESSA
Toisistaan vieraantuneet perheenjäsenet kokoontuvat kesäiseksi vuorokaudeksi syrjäiselle saarelle. Perhe koostuu isästä, pojasta, tyttärestä ja tämän aviomiehestä. Kukin heistä on itsensä vanki, syvälle tukahdutetun kosketuksentarpeen piinaama. He kantavat myös kaipuuta hellyydestä, mikä ohjaa heidän tekojaan tuskallisin seurauksin.

KIIHKO
Kiihko on Bergmanin käsikirjoittama, karmiva kuvaus opinahjosta, jossa latinanlehtori "Caligula" lietsoo kauhua oppilaiden keskuudessa. Jan-Erik on lehtorin valittu uhri, mutta muutkin saavat osansa sadistin sairaista pakkomielteistä. Jan-Erik on tutustunut nuoreen Bertha-tyttöön, ja käy ilmi että myös hän on Caligulan riivaama. Yksinäinen ja epätoivoinen tyttö on alkanut juoda kaikessa hiljaisuudessa, ja eräänä päivänä tilanne karkaa hallinnasta kun Jan-Erik löytää tämän kuolleena sängystään...

ONNEA KOHTI
Helsingborgin kaupunginorkesteri harjoittelee Beethovenin yhdeksättä sinfoniaa vanhan kapellimestari Söndebyn johdolla. Kesken kaiken yksi orkesterin jäsenistä, viulisti Stig Eriksson, saa puhelintiedotteen: hänen vaimonsa Marta on palanut elävältä kesämökillä. He tapasivat toisensa seitsemän vuotta sitten, menivät naimisiin ja hankkivat kaksi lasta. Elämä avioliitossa ei kuitenkaan vastannut parin odotuksia ja yhteiselo alkoi pienten tapahtumien myötä syöpyä palasiksi.

KASVOT
Hypnoosia harjoittava taikuri saapuu Tukholmaan eräänä heinäkuisena iltana vuonna 1846. Mukana matkaavat vaimo, äidinäiti, apuri Tubal sekä kuolemansairas ryysyläinen, joka löytyi harhailemasta metsissä. Taikurin nimi on Vogler ja hänen aikomuksensa on hurmata kaupunki eurooppakierueensa päätteeksi. Seurue majoittuu konsuli Egermanin tilalle Södermalmiin. Isäntäparin vieraina asuvat myös lääkärineuvos Vergéus sekä poliisimestari vaimoineen, joiden voisi sanoa edustavan raitista, arvovaltaista ja tieteellisesti koulutettujen sarkaa - eivätkä he usko alkuunkaan Voglerin hokkuspokkukseen. Tiedossa onkin kaikinpuolin jännittävä ja jopa hieman trilleripitoinen taistelu kahden leirin välillä.

KÄÄRMEENMUNA
Työtön trapetsitaiteilija Abel Rosenberg (David Carradine) selviää vuoden 1923 Berliinin surrealistisessa sirkuksessa viinan voimin. Silti - jopa tokkuraisen horroksensa läpi - hän erottaa järkyttävän arvoituksen. Kaikki hänen tuntemansa ihmiset - kaukaisimmatkin tuttavat - kuolevat väkivaltaisesti. Selviääkö hän itse... vai tuhoutuuko hänen mielensä ja sielunsa?

 

Hakusanoja: taide-elokuva taide-elokuvia taide-elokuvat arthouse anna eriksson m tarkovski stalker solaris peili mansikkapaikka elokuvataide

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 40 vrk 20 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

83 € Sulkeutuu 40 vrk 20 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.