Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. James A. Michener: SAYONARA: ROMAANI. Suomentanut Kyllikki Hämäläinen. 1960 Otava, Joka kodin tähtikirjasto (kolmas painos). 248-sivuinen sidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Sayonara (1955; Sayonara 1954) –teoksen tapahtumat sijoittuvat 1950-luvun alkuun. Japaniin sijoitettuihin amerikkalaisten miehitysjoukkoihin kuuluva Lloyd Gruver on Korean sodassa ansiokkaasti taistellut amerikkalainen lentoupseeri. Hän on kenraalin poika ja aikeissa mennä naimisiin toisen kenraalin tyttären kanssa. Hän yrittää saada yksikköönsä kuuluvaa sotilasta luopumaan aikeesta mennä naimisiin pienen kömpelön japanilaisen tytön kanssa. Mutta kun hän näkee suloisen japanilaisen Hana-ogin ja rakastuu häneen, hänen sydämensä on Japanin lumoissa, ja koti, isänmaallisuus, uskollisuus armeijaa kohtaan eivät sen rinnalla merkitse mitään. Heidän onnensa Japanin kukkivassa keväässä jää kuitenkin lyhyeksi; sayonara, jäähyväisiä merkitsevä japaninkielinen sana muodostuu vertauskuvalliseksi heidän suhteelleen. Tämä on kertomus amerikkalaisista lentäjistä, upseerista ja rivimiehestä, siitä lumouksesta, jonka kahden japanilaisen tytön rakkaus luo heidän ylleen, ja siitä mitä typeryys, kostonhimo ja rotuennakkoluulot tekevät heidän rakkaudelleen.

James Albert Michener (1907 New York, Yhdysvallat – 1997 Austin, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen kirjailija, jonka kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaletta. Hän toimi yliopisto-opettajana ja kirjankustantamossa ja palveli  toisen maailmansodan aikana Yhdysvaltain laivastossa. Michener kirjoitti noin 50 kirjaa, usein historiallisia saagoja maantieteellisistä paikoista. Hän oli tunnettu perusteellisesta tutkimustyöstään romaaniensa taustalla. Hänen esikoisteoksensa Tales of the South Pacific palkittiin Pulitzer-palkinnolla 1948.

 

2. Aritha van Herk: JUDITH. Suomentanut Elina Hytönen. Päällys: Kaarina Ewart. 1980 Otava. 188-sivuinen sidottu kirja, muuten ehjässä kansipaperissa kulumaa (vähän pintaa irti; ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Judith (1978; suom. Judith 1980) on suuren kanadalaisen kilpailun voittanut romaani nuoresta Judithista, joka kaipaa isänsä maatilalta kaupunkiin, kokee kaupunkilaiselämän ilot ja palaa takaisin maalle etsimään juuriaan, omaa itseään. Judith on kasvanut ainoana lapsena isänsä maatilalla. Koulun lopetettuaan hän kuitenkin päättää koettaa onneaan kaupungissa. Hänestä tulee pätevä, tyylikäs sihteeri – ja esimiehensä, suuren johtajan rakastajatar. Judith on pannut peliin koko sydämensä, mutta sitten salailu alkaa tympäistä, tulevaisuus kirjoituskoneenkaan ääressä ei enää houkuta. Lopulta hän on valmis: hän palaisi maalle. Isänperinnöllään hän ostaa tilan ja alkaa ympäristönsä suureksi hämmennykseksi kasvattaa sikoja. Hän purkaa työhön niin tulisen luontonsa, pettymyksensä – kuin elämänvoimansa. Ennen pitkää hän on valmis hyväksymään lähelleen myös ihmisiä, päästämään suojamuurin sisäpuolelle myös miehen. Anita van Herkin kerronta on taitavaa ja omaperäistä: runollista, realistista, hauskaa ja vauhdikasta. Judith on todella virkistävä lukukokemus.
 
Aritha van Herk (s. 1954 Wetaskin, Alberta, Kanada) syntyi Alankomaista Kanadaan muuttaneeseen perheeseen, jossa puhuttiin hollantia ja englantia. Hän suoritti Albertan yliopistossa tutkinnot Kanadan kirjallisuudesta ja luovasta kirjoittamisesta. Hän on toiminut kirjailijana, kriitikkona, toimittajana ja vuodesta 1983 professorina Calgaryn yliopistossa. Hänen esikoisromaaninsa Judith (1978; suom. Judith 1980) voitti Seal First Novel -palkinnon. Aritha van Herk on julkaissut alansa kirjallisuutta sekä romaanit Judith (1978; suom. Judith 1980), The Tent Peg (1981; suom. Kultavaarna 1984), No Fixed Address (1986), Places Far From Ellesmere: A geografictione (1990) ja Restlessness (1998).
 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 54 vrk 21 h 53 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 54 vrk 21 h 53 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.