Kuvaus

Janina Örtendahl: Under glittrande yta

  • Förlaget WenoxaBluebell, 2016; inbunden bok, 264 sidor: boken är i gott skick
  • PRIS: 4 euro + frakt 5 euro som spårart paket inom övriga Finland (utom Åland: fråga säljaren) = 9 euro
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

I romanen Under glittrande yta får vi följa med flera livsöden i Åbolands skärgård under tidigt 1970-tal.

Prästen Karl är nyligen inflyttad från Helsingfors. Med beundran och undran följer han skärgårdsbornas liv och leverne under ett års tid. Vi får möta den unga Ella som vill förverkliga sina drömmar för att få ett bättre liv. Hennes oväntat starka förälskelse i Anton sätter käppar i hjulet för människor i hennes närhet. Ylva har upplevt förluster och motgångar, och hon tänker inte låta något komma i vägen för sina planer om återupprättelse. Vi får också möta ett barn vars öde påverkas av dolda avsikter som inte fångas upp av omgivningen. Förändringens vindar drar in över en släkt där inget är som det ser ut att vara. När året är slut är inget sig likt.

I en dramatisk berättelse med verklighetsbakgrund uppmärksammas fördomar och olika sociala roller människor med eller mot sin vilja kan komma att hamna i.

Fasaden kunde vara vacker och tillrättalagd - vad som sen dolde sig under den polerade glittrande ytan var en helt annan sak, på samma sätt som den förrädiskt vackra havsytan kan dölja en livsfarlig botten under sig.

sökord finlandssvenska författare finlandssvensk litteratur kvinnliga författare Finland skärgården 1970-talet livsöden

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 16 vrk 5 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 16 vrk 5 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.