Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Jari Ekberg: Kuin taivasta koskettaisi: jalkapallon MM kisojen historia.

Kuningaslajin MM-kisat turnaus turnaukselta

Jalkapallon maailmanmestaruudesta on pelattu yli 80 vuotta, ja kisoista on tullut lähes elämää suurempi ilmiö. Kisahistoria alkoi vuonna 1930 Uruguayssa, jonne kokoontui 13 joukkuetta kamppailemaan maailmanmestaruustittelistä.

Amatööripelaajat ottivat vapaata päivätöistään, ja Euroopasta lähti pitkälle matkalle vain neljä joukkuetta. Viimeisin lopputurnaus pelattiin 2010 Etelä-Afrikassa, johon osallistui huippuammattilaisia 32 maasta. Uruguayn ja Etelä-Afrikan väliin jää 17 erilaista turnausta, joista kullakin on ollut huippuhetkensä ja yllätyksensä.

Kuin taivasta koskettaisi kertoo MM-lopputurnausten tarinan. Turnausten taustalla on nähty poliittisia jännitteitä, kuten kyräilevien eurooppalaisten maiden kohtaamiset Ranskassa 1938 tai vuoden 1970 kisoja edeltänyt "jalkapallosota" El Salvadorin ja Hondurasin välillä. Kulisseissa on vaikutettu monin tavoin sekä peleihin itseensä että suurkisojen kehityssuuntaan.

Kirjan pääosassa ovat kuitenkin itse peli ja ikimuistoisimmat ottelut: jännitysnäytelmät, murskatappiot, yllätysvoitot, joukkueet, valmentajat ja pelaajat. Tilasto- ja nippelitietoakaan ei unohdeta: kirjasta saa esimerkiksi tietää, kuka on pelannut MM-finaalit kahden eri maan paidassa tai kuka teki ensimmäinen hattutempun kaksissa kisoissa.

Atena, 2014, 580 sivua, mainio kunto!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


3 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 12.5.2024 14:24
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.