Kuvaus

Mieczyslaw Jastrun: Adam Mickiewicz. Essay

  • Polonia - Verlag, 1955; pehmeäkantinen kirja saksan kielellä, 95 sivua, mustavalkoiset kuvat
  • Hyväkuntoinen. Pieni hintalapun jälki ja pari pintaryppyä.etukannessa.
  • tekstin kieli: SAKSA / Auf Deutsch
  • HINTA: 2,50 euroa + toimituskulut 4,50 euroa = 7 euroa
  • Ask the seller about shipping cost if you live outside of Finland. Possibility to use Paypal or Payson. To Buy = Osta. You will then recieve an automatic mail containing the sellers contact information.
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Saksankielinen kirja kertoo puolalaisen runoilijan Adam Mickiewicz 'in elämästä ja työstä.

Adam Mickiewicz (1798 - 1855) oli puolalainen runoilija, jota nykyään pidetään yhtenä Puolan merkittävimmistä.

Mickiewicz syntyi 1798 aatelisperheeseen tuolloin Venäjän valtakuntaan kuuluneessa puolalaisessa Nowogródekin kaupungissa. Opiskellessaan Vilnan yliopistossa hän liittyi kansallismieliseen puolalais-liettualaiseen salaseuraan, ja joutuikin valmistuttuaan pidätetyksi poliittisten yhteyksiensä takia työskennellessään kaunasilaisessa koulussa. Rangaistuksena hänet karkotettiin 1823 Venäjälle, jossa hän kuitenkin pääsi välittömästi paikallisten kirjailijapiirien suosioon. Vierailu Krimilla vuonna 1825 inspiroi hänet kirjoittamaan sonaatit Sonety Krymskie, jotka lukeutuvat Mickiewiczin tuotannosta tunnetuimpiin.

Viiden vuoden karkotuksen jälkeen hänen sallittiin jälleen matkustaa Venäjän ulkopuolelle. Mickiewicz päättikin poistua maasta lopullisesti, ja olla myöskään palaamatta Puolaan ennen kuin maa olisi jälleen vapaa. Ensimmäiseksi hän matkusti Weimariin tapaamaan Goethea, jonka jälkeen matka jatkui Saksan halki Italiaan, jossa hän Milanon, Venetsian ja Firenzen jälkeen asettui lopulta aloilleen Roomaan. Roomassa hän jatkoi myös kirjallista työtään uudella innolla, kirjoittaen muun muassa pisimmän ja ehkä tunnetuimman runonsa Pan Tadeusz, joka on nykyään tunnustettu Puolan kansalliseepokseksi.

Vuonna 1832 Mickiewicz muutti Pariisiin, jossa ensimmäiset vuodet sujuivat köyhyyden ja onnettomuuden vallitessa erityisesti vaimonsa Celina Szymanowskan mielenterveyden petettyä. Vuonna 1840 Mickiewicz sai kuitenkin viran Collège de Francen slaavilaisten kielten ja kirjallisuuden tuntijana, menettääkseen sen jo vuonna 1844 keskityttyään uskonnolliseen mystiikkaan ja sotkettuaan seurauksena uskonnon ja politiikan liian vahvasti luentoihinsa.

Viisi vuotta myöhemmin hän perusti radikaalin tsaristista Venäjää ja Pyhää istuinta arvostelleen sanomalehden La Tribune des Peuples, joka kuitenkin suljettiin pian tsaari Nikolai I:n vaatimuksesta. Krimin sodan sytyttyä vuonna 1853 Mickiewicz matkusti Konstantinopoliin organisoimaan puolalaisrykmenttiä taisteluun Venäjää vastaan. Konstantinopolissa hän kuitenkin sairastui koleraan ja kuoli 26. marraskuuta 1855. Mickiewicz haudattiin Pariisiin, josta jäänteet kuitenkin vuonna 1900 siirrettiin Krakovaan Wawelin katedraaliin monien muiden puolalaisten suurmiesten viereen

hakusanat: Puola puolalaiset kirjailijat Puolan historia puolan kirjallisuus elämänkerrat Adam Mickiewiczin elämä henkilöhistoria ensimmäinen maailmansota Kriminsota runous runoilijat saksankieliset kirjat saksa

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 20 vrk 3 h 9 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,50 € Sulkeutuu 20 vrk 3 h 9 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.