Kuvaus

Sigmund Freud -arkiston entinen projektijohtaja, analyytikko ja tutkija Jeffrey M. Masson esittää tässä kirjassaan tulkintoja, joiden on nähty vaarantavan psykoanalyysin sisintä olemusta ja horjuttavan sen jo ennestään murenevia peruskiviä.

Freud-arkistossa Masson pääsi tutustumaan julkaisemattomaan ja perheen salassa pitämään dokumenttiaineistoon, Freudin yksityiseen kirjastoon sekä hänen kirjeenvaihtoonsa ajan huomattavimpien asiantuntijoiden kanssa. Massonin löydöt valaisevat uudella tavalla niitä syitä, jotka saivat Freudin hylkäämään muotoilemansa viettelyteorian, joka on tärkeä osa psykoanalyysin varhaishistoriaa, joidenkin mielestä sen suoranaisia tukipylväitä.

On selvää, että Freud ei hylännyt teoriaa pelkkänä varhaisena erehdyksenään, vaikka hänen tyttärensä Anna Freud haluaa jälkimaailman näin ajattelevan. Anna Freud oli pyrkinyt tuhoamaan todistusaineistoa tekemällä poistojaan myös Freudin ja tri Wilhelm Fliessin kirjeenvaihtoon teorian yksityiskohdista.

Lähes psykologisen trillerin ote yhdistyy Massonin tekstissä tutkijan tinkimättömyyteen. Tuloksena on uudenlainen raportti psykoanalyysin perusteista ja erikoislaatuinen läpivalaisu Freudin tutkijansuhteesta totuuteen. Kirjaan sisältyy Sigmund Freudin essee ’Hysterian syyt’.

Kovakantinen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 63 vrk 8 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 63 vrk 8 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.