Kuvaus

Jerzy Kosinski: MUKANA KUVASSA. Suomentanut Erkki Hakala.  1993 WSOY (toinen painos). 144-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Mukana kuvassa (1980; Being There 1970) on lempeä satiiri yksinkertaisen puutarhurin noususta kansakunnan. Koko 45-vuotisen elämänsä Chance on tehnyt vain kahta asiaa: hoitanut New Yorkissa rikkaan miehen puutarhaa ja katsonut televisiota. Kun riikas hyväntekijä kuolee, luku- ja kirjoitustaidoton Chance joutuu kadulle. Ensi askeleilla häneen törmää limusiini, jossa matkustaa Elizabeth Eve, kuolemaansa lähestyvän talousmagnaatin kaunis vaimo. Tällä tavalla Chance sattumalta joutuu maailmaan, jota hallitsee raha, valta, seksi sekä televisioyhtiöt. Hänen ajatuksensa puutarhanhoidosta käsitetään nerokkaiksi filosofisiksi vertauksiksi taluselämän tilanteesta. Eipä aikaakaan, kun hästä tulee tv-supertähti, mediaguru, jonka nimi on kaikkien huulilla. Kaikki portit ovat avoinna Chancelle, aina Valkoiseen taloon saakka... Mukana kuvassa on lämmin ja ajankohtainen satiiri siitä, kuinka television aikakautena kenestä tahansa voi tulla tähti. Hal Ashby ohjasi kirjan pohjalta menestyselokuvan Tervetuloa, Mr Chance!, jossa nimiosaa esitti ikimuistoisesti Peter Sellers.

Jerzy Kosinski (alkuaan Józef Lewinkopf, 1933 Lódz, Puola – 1991 Manhattan, USA) oli puolalaissyntyinen, vuodesta 1957 Yhdysvalloissa asunut kirjailija. Kosinski syntyi juutalaiseen, mutta holokaustin aikana katolisena esiintyneeseen sukuun. Hän valmistui Lódzin yliopistosta saaden oppiarvon pääaineinaan historia ja valtio-oppi. Yhdysvaltoihin muutettuaan hän valmistui vielä Columbian yliopistosta ja sai Guggenheim-stipendin. Kosinskin romaani Steps (1968; Askelia 1970) voitti 1969 Kansallisen kirjapalkinnon. Kosinskin muita merkkiteoksia ovat toisen maailmansodan ajalle sijoittuva The Painted Bird (1965; Kirjava lintu 1967) ja Pinball (1982; Flipperi 1982) sekä myös Oscar-palkituksi elokuvaksi tehty Being There (1970; Mukana kuvassa 1980). Hän sai myös parhaan käsikirjoituksen BAFTA-palkinnon Tervetuloa, Mr. Chance! (engl. Being There) elokuvaversiosta 1981.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 8 vrk 15 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 8 vrk 15 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.