Kuvaus

Jesus' Son (1999) DVD  - suom. Jeesuksen poika

Tragikomedia, tunteilla ladattu leffa, jonka päähahmo "Fuckhead" on rakkauteen ja huumeisiin sekoava herkkätunteinen kaveri 1970-luvun taitteessa. Ja sekoilua - sitä riittää. Tämä harvojen näkemä helmi on tulevien vuosien kulttileffa

Irroitteluun kykenevät näyttelijät: Billy Crudup (Sleepers - Katuvarpuset, Big Fish), Samantha Morton (Control/Joy Division/Ian Curtis, Sweet and Lowdown), Dennis Hopper (Easy Rider, Blue Velvet), Denis Leary (Asema 62 - Rescue Me), Jack Black (Tenacious D, School of Rock)

  • Rotten Tomatoes pisteet 83/100
  • Roger Ebert 3.5/4
  • palkittu mm Venetsia: paras ohjaaja Alison McLean

Harvinaisuus! - aivan mahtava leffa

Ei saatavilla suomeksi

 

" I sensed every raindrop by it's name. I sensed everything before it happened"

" Every role in this film is just nailed by its actor"

"This year's top 10" 

- NY Times, L.A. Times, kriitikko Robert Ebert

 

 

Jesus' Son on loistava kuvaus Fuckheadin huume- ja rakkausseikkailuista 1970-luvulla, tragedian ja komedian vuorovedoin. Elokuvan soundtrack on täynnä aikakautta henkivää svengiä jytää. Alison MacLeanin ohjaus vangitsee kirjan tunnelmat hämmästyttävällä ketteryydellä.

Heti ei voi olla varma kerrotaanko myttyyn menneestä rikoksesta, yliannostuksesta, paskaduunista, hallusinaatiosta vai rakkauskohtauksesta - menneisyydessä tai nykyisyydessä. Jännitys kertyy kunnes narkkarien keskittyminen tai pinna katkeaa.

Billy Crudup on elämänsä nappiroolissa (sic) Fuckhead, nuori narkkaava harhailija. Ihastuttavan tyylikäs metodinäytteleminen on täynnä James Deanmäisiä valintoja. Fuckhead on hukassa ja auttamiskyvytön. Hän ei pysty pelastamaan narkkari tyttöystävää, kaveriaan, tai edes sikiöitä jotka pelastetaan kuolleelta emolta. Mutta jotain parempaa on syntymässä huumeisen kehon sisuksissa.

Filmi esittelee ylpeästi todella hienoja sivurooleja. Ässänäyttelijä Jack Black on sekoileva pilleristi ja sairaalan työkaveri, Samantha Morton läikähtelevänä ja hulluna tyttöystävänä, Dennis Hopper vieroitustoverina + ym. onnistumiset höystävät tämän leffan timantiksi.

Jeesuksen Poika on poikkeuksellinen huumausaineleffa. Se tuo esiin rähjäisen ja kolkon 1970-luvun alkupuolen ulkonäköä ja tunnelmaa, mutta samalla synnyttää myötätuntoa sen hahmoille, sortumatta narkkarielämän ja tempausten hehkuttamiseen kuten monissa tapauksissa on käynyt.

Elokuva perustuu Denis Johnsonin saman nimiseen novellikokoelmaan.

 

Ohjaus: Alison Maclean

Näyttelijät: Billy Crudup, Samantha Morton, Dennis Hopper, Denis Leary, Jack Black, Will Patton (Armageddon, Falling Skies), Holly Hunter (Piano, The Burning), Miranda July, Yvette Mercedes

 

Kesto: 103 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 16:9

Ääni: Englanti 

Ei suomi tekstitystä (eikä saatavilla)

 

 

Kunto: hyväkuntoinen

 

 

Katso myös muut kohteeni: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily, harvinaisuus yms.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakusanat: 1970-luku, huumeet, tragikomediat, Jeesuksen Poika, Unelmien sielunmessu, Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa, Alaston lounas, William Burroughs, Easy Rider, Päätepysäkki Brooklyn, Barfly, Factotum, Cristiane F, Drugstore Cowboy, Liquid sky, Quadophenia, Repo Man, Withnail & I - Onnen kiertolaiset, Cheech & Chong, Up in smoke, Still smokin'

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 8 vrk 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

15 € Sulkeutuu 8 vrk 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.