Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Joel Elstelä: Ensi-ilta lokakuussa 2.painos v.1981.

252 sivuinen muuten ok. kuntoinen mutta kansipaperissa takapuolella ratkeama ja kaupan hintalappua on poistettu (näkyvät kuvassa)


 




Joel Tapani Elstelä (s. 25. joulukuuta 1961) on helsinkiläinen teatteriohjaaja ja kirjailija.

Ura

Elstelä on julkaissut kaksi kirjallista teosta, vuonna 1981 julkaistiin Elstelän toistaiseksi ainoa romaani, nuorisoromaani Ensi-ilta lokakuussa. Toinen teos julkaistiin vuonna 1990, novellikokoelma Kuulustelu ja muita novelleja.

Elstelä perusti vuonna 1989 helsinkiläisen Teatteri Beowulfin, jonka johtajana ja hallituksen puheenjohtajana hän toimii.

Hän on ohjannut teatteri Beowulfin lisäksi muun muassa Lahden kaupunginteatteriin, Tampereen teatteriin, Kotkan kaupunginteatteriin, Kokkolan kaupunginteatteriin, Kouvolan teatteriin, Riihmäen teatteriin, Haminan teatteriin sekä Hangon teatteriin.

Elstelä on kirjoittanut lahtelaiselle säveltäjä Harri Ahmakselle myös kaksi oopperalibrettoa sekä kirjoittanut useita näytelmiä mm. Anton Tshehovin novelleihin perustuvan komedian Kesä Melihovossa 1904, lastennäytelmän Nukketyttö ja musiikkinäytelmän Punaiset ovet, jonka musiikkina toimivat Hannu (Tuomari) Nurmion laulut sekä musiikkinäytelmän Rautapuu, jonka on säveltänyt tamperelainen muusikko Jukka Viitasaari. Näytelmistä enemmän tietoa Suomen näytelmäkirjailijaliitto ry:n sivustoilta. Hän on myös toiminut ahkerasti suomentajana suomentaen mm. William Shakespearen tuotantoa.

Elstelä on Suomen teatteriohjaajien liiton sekä Suomen näytelmäkirjailijaliiton jäsen.

Perhe

Joel Elstelä elää avoliitossa ja hänellä on yksi, vuonna 1997 syntynyt tytär.

Joel Elstelä on kirjailija Satu Waltarin ja teatteriohjaaja Esko Elstelän poika. Hän on siis kirjailija Mika Waltarin tyttärenpoika sekä elokuvaohjaaja Ossi Elstelän pojanpoika. Näyttelijät Kristiina Elstelä sekä Riitta Elstelä ovat hänen tätejään.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 13.4.2024 17:17
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.