Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Juha Numminen: RAHASTA KIINNI: KIRJA SIITÄ, MITEN SUOMESSA RIKASTUTAAN. 1970 Tammi (3. painos). 187-sivuinen nidottu (pahvikantinen) kirja (21 x 15 cm), jossa erillinen selästä liimattu kansipaperi (kansipaperin nurkissa pientä kulumaa), lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rahasta kiinni: Kirja siitä, miten Suomessa rikastutaan (1970) –teos sisältää 13 tarinaa rahantekijöistä. Koska Te ajattelitte viimeksi rahaa? Suurin osa ihmisistä ajattelee sitä käytännöllisesti katsoen aina. Kaikki eivät tyydy vain ajattelemaan, vaan myös tekevät rahaa. Tässä kirjassa kertoo neljätoista suomalaista rahantekijää – tyhjästä aloittanutta suurliikemiestä tai tehtailijaa – miten Suomessa rikastutaan. Mitä keinoja he ovat käyttäneet. Millä idealla he ovat aloittaneet. Samalla he kertovat, mitä ajattelevat maallisesta mammonasta, elämästään ja mihin nyt pyrkivät.     Sisällys: Rahasta kiinni. Keisari Cadillacissa (vuorineuvos Aarne Karjalainen). Meidän kylän Mikko-mestari (toimitusjohtaja Mikko Repo). Sähköasentaja josta tuli tehtailija (johtaja Martti Kemppi). Ison rahan vesillä (toimitusjohtaja Pekka Koskenkylä). Kapitalistiksi varojen puutteessa (toimitusjohtaja Kauko Kaarenoja). Ihmeellinen Hymy (toimitusjohtaja Urpo Lahtinen). Nöyryyttä on riittänyt (kauppaneuvos Olavi Uitto). Tehokas, tehokkaampi, Tavela (toimitusjohtaja Heikki Tavela). Sankaritarina kengästä (toimitusjohtaja Sauli Kangas). Seuramatkailun Amor (toimitusjohtaja Kalevi Keihänen). Kymmenen ristiä, yksi ykkönen, yksi kakkonen (toimitusjohtaja Leo Vuoristo). Salonkileijona ja kauppamies (teollisuusneuvokset Oiva ja Heimo Turunen). Suomi, markkinoinnin ihmemaa (toimitusjohtaja Jorma Wallasvaara).

Tässä muutama rahanarvoinen ajatus:  – Minusta on tosiaan sanottu, että olen kova. Tunteeton. Sydämen paikalla tietokone. Ja paljon muuta paskaa. (Heikki Tavela)  – Minä välitän vain siitä, että pyörät pyörivät niin kuin minä haluan. (Aarne Karjalainen)  – Jos me kirjoitetaan juttu Hymylehteen, niin asiahan mulkkaantuu. (Urpo Lahtinen)  – Voidakseen menestyä on oltava peluri. (Leo Vuoristo)  – Ei minun tarvitsisi tehdä enää päivääkään työtä. (Kalevi Keihänen)

Juha Numminen (s. 1938 Helsinki) on työskennellyt toimittajana useiden eri lehtien palveluksessa, kuten Ilta-Sanomissa, Seurassa ja Suomen Kuvalehdessä. Kirjailijana hän on kirjoittanut etupäässä dekkareita, mutta myös elämäntapakirjoja, ihmissuhdekirjoja ja pakinoita. Eero J. Tikan kanssa Juha Numminen muodosti 1980-luvun alussa kirjailijanimen Sulevi Manner. Omalla nimellään hän on julkaissut 17 rikosromaania (1983–2008). Niille on ominaista toiminnallisuus, vauhdikkuus ja teknisten yksityiskohtien tarkka kuvaus.

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


8 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 12.5.2024 20:04
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.