Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Juhani Tamminen: Takaisin peliin: Näin selvisin työuupumuksesta

  • Gummerus, 2011; kovakantinen kirja, kuvakannet, 202 sivua
  • hyväkuntonen kirja, pieni, lähes huomaamaton, vaurio etukannen reunassa.
  • HINTA: 4 euroa + toimituskulut 5 euroa = 9 euroa
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut (näkyvät yleensä ilmoituksessa) myyjän tilille, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Burnout - aikamme vitsaus

Juhani Tammisen unelmana oli rakentaa uusi huippujääkiekkojoukkue Pohjanmaalle. Urheilullisesti haave oli senttien päässä toteutumisesta, mutta vaikeuksien kasautuessa voimat loppuivat niin seurajohtajilta, joukkueelta kuin valmentajaltakin. Tamminen sairastui kesken projektin työuupumukseen. Menestymään tottuneelle vauhdikkaalle miehelle äkkipysähdys oli elämän kovimpia paikkoja.

Rajusta pohjakosketuksesta alkoi pahasti uupuneen, kotisohvalla makaavan keski-ikäisen miehen taistelu työkyvyn palauttamiseksi.

Kirja on kuvaus huippu-urheilun maailmasta ja ammattivalmentajan työn ristiaallokosta. Kertomus siitä, miten julkisuus, sisäiset ristiriidat, kova kunnianhimo ja oman hyvinvoinnin laiminlyönti loivat kestämättömän yhtälön – ja siitä, miten paluu kentille vaatii täydellisen pysähtymisen, läheisten ja ammattilaisten tukea ja aikaa.

Kirja on myös puheenvuoro suomalaisen työkulttuurin kipupisteistä ja viesti työelämämme johtajille ja huippusuorittajille.

Paloin loppuun, sairastuin työuupumukseen. — Tunnustettuani asian itselleni olen kerta toisensa jälkeen joutunut pähkäilemään, miksi juuri minulle kävi näin. Yksinkertainen syy on se, että ylitin omat voimavarani. En suostunut näkemään työyhteisöni tilaa enkä omia rajojani. En varsinkaan huomioinut sitä, että 60 ikävuotta vaativat veronsa.

Vasta tämän kokemuksen myötä opin uudelleen ymmärtämään pelaajille niin monesti opettamani asian: ulkoisesta paineesta selviytyminen vaatii sisäistä kiinteyttä. (ote kirjasta)

Juhani ”Tami” Tamminen (s.1950) oli 1970-luvulla huippujääkiekkoilija, joka edusti Suomea yhteensä 227 maaottelussa. Hän on myöhemmin toiminut jääkiekko- ja yritysvalmentajana sekä televisiokommentaattorina. Koulutukseltaan hän on liikunnanopettaja. Tamminen on pelannut ja valmentanut ammattilaisena eri puolilla maailmaa: Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Sveitsissä, Ranskassa, Ruotsissa ja Suomessa.

kirja-arvostelu:

Tamminen kuvaa oman työuupumuksensa etenemistä rehellisesti ja kaunistelematta. Kirjan hienointa antia ovat paitsi analyyttiset (valmentajan ammattitaidolla tehdyt) pohdinnat siitä, missä kohden mentiin vikaan, myös raadollinen itsekritiikki sekä niiden työkumppaneiden suora kritisoiminen, jotka toiminnallaan lisäsivät työpaineita. (Varpu Tavi)

 

hakusanat: terveys työ työuumus uppumus väsymys rentoutuminen stressi elämänkerrat muistelmat elämäntaito urheilu huippu-urheilu jääkiekko valmentajantyö valmentajat itsetuntemus huippusuorittajat psykologia uupuneet miehet

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 7.5.2024 11:22
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.