Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. K. A. Pohjakallio: LAHKOLAINEN. 1983 RV-taskukirja 45, RV-kirjat (kolmas, tarkistettu painos). 172-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Teoksesta ilmestyi ensimmäinen painos 1945, toinen, lisätty painos 1946 ja kolmas, tarkistettu painos 1983.

 ”Lahkolainen ilmestyi ensi kerran 1946, jolloin tilanne Suomen luterilaisen kirkon ja muiden uskonnollisten yhteisöjen välillä oli tulehtunut. Sittemmin ilmapiiri on muuttunut avoimemmaksi ja hyväksyvämmäksi, mutta täydellisen uskonnon-vapauden toteutuminen on ollut hidasta. Vanhat ajattelumallit elävät sitkeästi. Lahkolainen on tarpeellinen puheenvuoro nykyiseen näkemyskeskusteluun. K. A. Pohjakallio on tullut vuosien varrella tunnetuksi vilpittömänä totuuden etsijänä ja krisittyjen yhteyden rakastajana. Hän on kirjoittanut aiheesta myös pamfletin Että he yhtä olisivat, joka ilmestyi vuonna 1982.” (takakansi)   Lahkolainen (1945) -teoksensa alkusanoissa K. A. Pohjakallio kirjoittaa: "On monia asioita, joiden määritteleminen ja selityksillä valaiseminen on vaikeata. (...) Tämän tähden en käy kuvaamaan kirjan nimen ilmaisemaa aihetta minkäänlaisena tutkielmana, vaan koetan tarjota lukijalle sarjan elämässä koettuja tapahtumia. Jääköön niiden varaan se vaikutelma, joka lukijalle syntyy tuosta perin hämärästi tunnetusta sanasta "lahkolainen". (...) aikeeni on tällä kertaa sen luontoinen, että voin sitä käsitellä täysin luotettavasti ja totuudenmukaisesti ainoastaan siten, että panen omat elämänvaiheeni siihen vaakakuppiin, jonka julkisuus tarjoaa kaikkien kysyvien ja etsivien nähtäväksi. Uskallan myös odottaa, että moni lukija on joka tapauksessa nähnyt jotain uutta laskettuaan tämän kirjan kädestään."

 

3. K. A. Pohjakallio: TAISTELUN JÄLKEEN. 1975 Ari-Kustannus (kolmas, uudistettu painos). 277-sivuinen nidottu kirja, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä. Teoksesta ilmestyi ensimmäinen painos 1947 nimellä 'Vaakalaudalla', toinen painos 1963 nimellä 'Taistelun jälkeen' ja kolmas, uudistettu painos 1975.

Taistelun jälkeen (1947, 1975) -romaanin tapahtumat on ajoitettu talvisodan loppuvaiheesta lähtien jatkosodan jälkeisiin epävarmuuden vuosiin asti. Aikamme nuoremmalle polvelle tarjotaan näin romaani, jonka yleistuntu vie lukijan rauhanajasta poikkeavan olotilan omalaatuiseen ilmapiiriin. Kuvatut tilanteet ovat kyllin järkyttäviä, ja varsin erilaiset henkilöt pitävät huolen siitä, ettei teoksen sanoma jää yksipuoliseksi.

Karl Axel Pohjakallio (alk. Petrelius, 1904 – 1986) oli luonnontieteiden lehtori ja kirjailija. Pohjakallio julkaisi lastenkirjoja, nuorten seikkailukirjoja ja aikuisten romaaneja sekä uskonnollisia kirjoja, 1930-luvulta 1980-luvulle kaikkiaan puolisensataa nimikettä, sekä helluntailiikkeen että runsaasti myös kaupallisten kustantajien kustantamana.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 9 h 38 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 22 vrk 9 h 38 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.